Haberler

Avcılar'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor

Güncelleme:

Avcılar'da 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde, kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ekipler, kentsel dönüşüme giren 2006 binadan 1999'uncusunun yıkımına bugün başlarken, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, 'Riskli hiçbir bina kalmayana kadar gece gündüz çalışacağız' dedi.

Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmasında 1999'uncu binanın yıkımına başlandı

İSTANBUL Avcılar'da 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde, kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ekipler, kentsel dönüşüme giren 2006 binadan 1999'uncusunun yıkımına bugün başlarken, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "Riskli hiçbir bina kalmayana kadar gece gündüz çalışacağız" dedi.

24 yıl önce Kocaeli Gölcük merkezli yaşanan 7.4 büyüklüğündeki depremde binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, geçen yıllarda yaralar sarılmaya devam ediyor. Depremin yıl dönümünde Avcılar Belediyesi ise kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bugün belediye ekipleri, kentsel dönüşüme giren 2006 binadan 1999'uncusunun yıkımına başladığını belirtirken, yapılan çalışma ile 17 daire yaşayan 70 insanın hayatının daha kurtarıldığını vurgu yaptı. Toplamda 100 bin vatandaşın riskli yapılardan kurtartıldığını belirten, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Yıkım öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Hançerli, depreme dayanıklı bir kent için hızla yol aldıklarını dile getirerek, "Bugün arkamızda gördüğünüz bina kentsel dönüşüm çerçevesinde yıktığımız 1999'uncu bina ve hemen akabinde 2000-2001'inci binayı da yıkacağız. Bu binada 17 daire var 17 dairede yaklaşık 70 insan yaşıyor. 70 insan riskli bir yapıdan çıktı güvenli yerlerde yaşamaya başladı. Yıktığımız 1999 binayı düşündüğümüzde 100 bin insanın kurtarıldığı anlamına geliyor. Depreme hazırlıkta asıl önemli olan risk yönetimi riski azaltmaya çalışmalar aradan 24 yılda tüm Türkiye'mizde Avcılar'ımızda yeterince hazırlık yeterince çalışma yapılmadığı özellikle 6 Şubat depreminde anlaşıldı. Türkiye'mizin ivedi bir şekilde hazırlanması lazım. Bunun için Ekrem Başkanımızın da bahsettiği seferberliğe ihtiyacımız var. Merkezi ve yerel yönetimlerin ve diğer tüm diğer paydaşlarla ortak çalışmaya acil ihtiyacımız var. Biz var gücümüzle çalışıyoruz. Riskli hiçbir bina kalmayana kadar gece-gündüz çalışacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Turan Hançerli Avcılar Genel Yaşam Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları!
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title