Haberler

Altın Portakal'ın Bu Yılki Yüzü Ebru Akel

Türkiye'nin en uzun soluklu film festivali 'Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin bu yıl için tasarlanan afişinde ünlü sunucu ve oyuncu Ebru Akel, elinde sihirli portakal tutan ve Akdeniz suları üzerinde duran deniz kızı görünümünde yer aldı.

Türkiye'nin en uzun soluklu film festivali 'Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin bu yıl için tasarlanan afişinde ünlü sunucu ve oyuncu Ebru Akel, elinde sihirli portakal tutan ve Akdeniz suları üzerinde duran deniz kızı görünümünde yer aldı. Afişin tasarımını ABD'de yaşayan ünlü grafik tasarımcısı Emrah Yücel yaptı.

Bu yıl 9- 14 Ekim tarihleri arasında 47'ncisi yapılacak Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin hazırlıkları sürüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akaydın, vakfın yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) basın toplantısı düzenledi. Toplantıda bu yılki festivalin afişi tanıtıldı. Los Angeles'ta yaşayan ünlü grafiker Emrah Yücel imzasını taşıyan bu yılki afişte, ünlü sunucu ve oyuncu Ebru Akel yer aldı. Afişte, uzun etekli mavi abiye giyen ve başının üzerinde sihirli görünüm kazandırılmış portakal tutan Ebru Akel'in sırtına Akdeniz dalgasının çarpması tasvir ediliyor. Basın toplantısında yaşadığı Los Angeles'taki stüdyosunda çekilen videosuyla bağlanan Emrah Yücel, Ebru Akel'i Antalya denizi üzerinde altın portakal tutan bir deniz kızı gibi gösterdiklerini söyledi. Video görüntülü mesajında dünyada varlığını 47 yıl sürdüren çok az festival olduğunu vurgulayan Yücel, "Bu çok önemli bir değer" dedi.

TÜRKİYE'DE İLK OLACAK

Soru üzerine Emrah Yücel'e bu yılın ve gelecek yılın afiş tasarımları nedeniyle 12 bin 500 dolar verildiğini belirten Altın Portakal Festivali Genel Koordinatörü Göksel Kumsal, bu rakamın stüdyo giderleri karşılığı olduğunu söyledi. Kumsal'ın bu rakamın çok uygun olduğu söylemine katılan Başkan Akaydın, bu yılki festival sonunda 48'inci festivalin afişini de tanıtacaklarını söyledi. Bir martının kullanıldığı öğrenilen gelecek yıl festivalinin afişini anlatan Akaydın, "Altın Portakal tarihinde ilk kez festival afişi, bir yıl önceden kamuoyuna tanıtılacak. Yeni festival afişi Berlin, Cannes, Venedik gibi dünyaca ünlü festivallerde Altın Portakal'ın yüzü olarak Antalya'yı temsil edecek. Aynı zamanda Londra, Moskova, Berlin gibi önemli turizm fuarlarında Antalya'yı tanıtıcı görsel olarak kullanacağız" diye konuştu.

REKOR BAŞVURU

Bu yılki festivale 47 filmin başvurduğunu ve bunun da festival tarihinin rekoru olduğunu kaydeden Başkan Mustafa Akaydın, bu filmlerden 33'ünün ilk filmini çeken genç yönetmenlerden oluştuğuna dikkat çekti. Belgesel film yarışmasına 110 film, kısa film yarışmasına da 222 film başvuru yapılmasını memnuniyetle karşıladığını ifade eden Akaydın, festival hazırlıklarını geçen kasım ayında başlatmış olmalarının birçok olumlu etki getirdiğini kaydetti.

BÜTÇE 5 MİLYON LİRA

Başkan Akaydın, bu yılki festivale 5 milyon lira bütçe ayırdıklarını, geçen yılın bütçesinin ise 5 milyon 500 bin lira olduğunu söyledi. Akaydın, Devlet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na çağrıda bulunup 3 milyon lira talep ettiklerini söyledi. Bu talebe karşın 500 bin lira katkı aldıklarını belirten Başkan Mustafa Akaydın, geçen cuma günü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın kendisini aradığını ve talebini yeni öğrendiğini söylediğini belirtti. Başkan Akaydın, "Samimi bir şekilde konuştu. İstediğimiz miktarın kendi boyutlarının çok üstünde olduğunu ama yine de yardım etmek istediklerini söyledi. Biz de mutlu olduk. Festivale 2008 yılında yapılan devlet desteği 3 milyon 800 bin liraydı" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye ve AKSAV Başkanı Mustafa Akaydın, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve devlet protokolüne davetiyelerini referandum sonunda elden sunacağını söyledi.

Göksel YAPAR - ANTALYA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Haberler

Bakmadan Geçme

9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi? Sampiyonlar Ligi finali nerede oynanacak 2024? Wembley hangi takımın sahası? Şampiyonlar Ligi kim finale çıktı? Real Madrid elendi mi, Bayern Münih elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title