Haberler

Adıyaman geçmişine misafir olacak

Güncelleme:

Adıyaman Belediyesi tarafından yürütülecek olan ve GAP İdaresi tarafından da desteklenecek olan 'Geçmişine misafir ol' projesinin protokolü imzalandı.

Adıyaman Belediyesi tarafından yürütülecek olan ve GAP İdaresi tarafından da desteklenecek olan 'Geçmişine misafir ol' projesinin protokolü imzalandı.

Adıyaman'ın eski kültürlerinin gelecek nesillere aktarılması amacıyla hazırlanan 'Geçmişine misafir ol' projesinin protokolü Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ile GAP İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz tarafından imzalandı.

Adıyaman Belediyesi başkanlık makamında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan ve proje hakkında kısa bir bilgi veren Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman'ın geçmişten gelen tüm kültürel zenginliklerinin gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak olan projenin Adıyaman Belediyesi tarafından yürütüleceğini ve GAP İdaresi Başkanlığı tarafından da destekleneceğini söyleyerek, "İmzalanan protokol ile Adıyaman'ın nostaljik oyunlarının materyallerinin ve oyuncaklarının bugünün çocukları tarafından da öğrenilmesi amacıyla bir oyuncak üretim atölyesi, yine Adıyaman'ımızın zengin mutfağının herkes tarafından tanınıp, bilinmesi için bir Adıyaman Kültürel Gastronomi Mutfağı atölyesi, çok kıymetli olan Adıyaman halı ve kilim desenlerinin yeni nesil tarafından da öğrenilmesi için halı-kilim atölyesi ile elde edilen ürünlerin satışının yapılacağı Adıyaman Kültürel Ürünler Sergi ve Satış Merkezi kurulacak. 'Geçmişine misafir ol' adını verdiğimiz bu proje ile Adıyaman'ımızın tüm zenginlikleri yaşatılmaya çalışılacak. Toplam süresi 12 ay olarak belirlenen projenin toplam bütçesi ise 875 bin TL olarak belirlendi. Bu bütçenin 700 bin TL'si GAP İdaresi tarafından karşılanacak" dedi.

Nostaljik oyunların materyallerinin ve oyuncakların üretildiği atölyenin kurulması sağlanarak bugünün çocuklarına eski Adıyaman oyunlarını tanıma olanağı sağlanacaktır. Ayrıca yöreye has lezzet tadımlarının yapılacağı, günübirlik gastronomi workshopların yapılacağı Kültürel Gastronomi Mutfağı Atölyenin kurulması amaçlanmaktadır. Yapılacak olan somut ve soyut kültüre ait envanterlerin kültürel ürünlerin sergilenmesi, perakende ve internet üzerinden satışların yapılması sağlanarak yerel halka ekonomik bir katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Böylelikle gelen turistlerin deneyimsel turizmi yaşayabileceği bir alan oluşturulmak genel amacımızdır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ile GAP İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz karşılıklı olarak protokolü imzaladı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Süleyman Kılınç Mehmet Açıkgöz Adıyaman Yaşam Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title