Haberler

Türkiye'den Yola Çıkan Kadın Heyetinin, Irak Ziyareti

Güncelleme:

HDP Milletvekilleri Tuncel ve Ata, CHP Milletvekili Onur ile bir grup kadın aktivist ve siyasetçiden oluşan heyet, IKBY Parlamento Başkanı Sadık ile görüştü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ayla Akat Ata, CHP Milletvekili Melda Onur ile bir grup kadın aktivist ve siyasetçiden oluşan heyet, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamento Başkanı Yusuf Muhammet Sadık'ı ziyaret etti.

Parlamento Başkanı Yusuf Muhammet Sadık, kabulde yaptığı konuşmada, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) eliyle yapılan katliamların, "soykırım" olarak kabul edilmesi için üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Sadık, bir yandan teröre karşı savaşlarına devam edeceklerini diğer taraftan insani yardım konusunda uluslararası toplumu harekete geçirmek için çaba göstereceklerini kaydetti.

Mahmur Kampı'nı ziyaret ettiler

Heyet, Meclis Başkanı Sadık ile gerçekleştirilen toplantının ardından Türkiye'den gelenlerin kaldığı Mahmur Kampı'nda incelemelerde bulundu. Buradaki yetkililerden bilgi alan heyet, dün de Duhok ve Zaho'daki kampları ziyaret ederek sığınmacılarla görüşmüşlerdi.

HDP'li kadın heyetin, temasların sonunda Irak'taki insani durum hakkında bir rapor hazırlayacağı belirtildi. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Melda Onur Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title