Haberler

Nemrut Krater Gölü'nde Hafta Sonu Boz Ayı Sürprizi

Güncelleme:

Hafta sonunu Tatvan'daki Nemrut Krater Gölü'nde geçirmek isteyen ziyaretçiler, boz ayı sürpriziyle karşılaştı. Nemrut Kalderası, doğaseverlerin uğrak noktalarından biri olmayı sürdürüyor ve boz ayılara da ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçiler, ayıları görmek için heyecanlandı ve bazıları yiyecek attı.

Hafta sonunu Tatvan'daki Nemrut Krater Gölü'nde geçirmek isteyen ziyaretçiler, boz ayı sürpriziyle karşılaştı.

Dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölünü barındıran Nemrut Kalderası, doğaseverlerin uğrak noktalarından biri olmayı sürdürüyor. Biyoçeşitliliğiyle dikkati çeken bölge, boz ayılara da ev sahipliği yapıyor.

Hafta sonu için Nemrut Kalderası'nı tercih eden ziyaretçiler, boz ayılarla karşılaşmanın heyecanını yaşadı.

Krater gölüne giden yolda bir grup boz ayı gören ziyaretçiler, araçlarını durdurarak görüntü aldı. Bazı ziyaretçilerin ayılara yiyecek attıkları görüldü.

Ziyaretçilerden Akgöl çifti, ayıları gördüklerinde yaşadıkları heyecanı AA muhabirine anlattı.

Eşiyle birlikte bölgeyi gezmek için Diyarbakır'dan geldiklerini belirten Hamdullah Akgöl, daha önce burada ayıların yaşadığını duyduklarını ancak onları görmeyi beklemediklerini söyledi.

Göle yaklaştıklarında ayıları gördüklerini ve çok şaşırdıklarını belirten Akgöl, "Pencereyi açıp seslendim, bana doğru geldiler. Aracımın yanına gelip ayağa kalktılar. O esnada hem bir korku hem bir mutluluk vardı, çok tuhaf bir duyguydu. İlk defa onların doğal ortamına girdik." dedi.

Seda Akgöl de çok güzel ve farklı bir deneyim yaşadıklarını ifade ederek, "Doğayla iç içe olmak zaten çok güzel. Temas halinde bulunmasak bile bu kadar yakından onlarla göz göze gelmek çok farklı bir deneyimdi." diye konuştu.

İnsanların kalabalık olduğu bir ortamda ayıları görmeyi beklemediklerini dile getiren Seda Akgöl, "Ormanlık alana girdiğimiz andan itibaren hemen karşılaşmak çok büyük bir sürpriz oldu, hiç beklemiyordum. Hatta o sırada ormanlık alanın içerisinde ilerlerken yolu kameraya alıyordum. Birden Hamdullah, 'ayı var' deyince neye uğradığımızı şaşırdık, bir duralım, bekleyelim, yanımıza gelecekler mi diye merak ettik. Sonra geldiler yanımıza. Güzeldi, farklı bir deneyimdi. Onlarla iç içe olmak güzel bir duyguydu. Ürkütücü yanı da vardı ama yine de güzeldi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Turizm

Nemrut Seyahat Turizm Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title