Haberler

Kasaba Köyü Mahmut Bey Camisi UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde

Güncelleme:

Kastamonu Turizm Endüstrisi İşletmecileri Birliği tarafından düzenlenen toplantıda, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan Kasaba Köyü Mahmut Bey Camisi'nin daha fazla tanıtılması için yapılabilecekler ele alındı.

Kastamonu Turizm Endüstrisi İşletmecileri Birliğince düzenlenen toplantıda, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan Kasaba Köyü Mahmut Bey Camisi'nin daha fazla tanıtılması için yapılabilecekler ele alındı.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, Kamu-Sen tesislerinde düzenlenen toplantıda, UNESCO'nun listeye aldığı eserleri yapısal özelliklerini yitirdiğinde çıkarabildiğini, bu nedenle eserlerin korunmasının önem taşıdığını söyledi.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne yeni alınan Mahmut Bey Camisi'nin özel bir ahşap cami olduğunu vurgulayan Sökmen, "Her canı isteyenin ayakkabısıyla bu camiye girmemesi gerekiyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün de üzerine düşen şeyler var. Orada, camiyle ilgili açıklama yapacak kişiye ihtiyacımız var. Çünkü UNESCO mirasının ayrı gezgin grubu var. Yani o insanların dünyanın neresine giderlerse gitsinler, UNESCO kültürel mirasında olan yeri ziyaret etme alışkanlığı var." ifadesini kullandı.

Camiye girecek kişi sayısının düzenlenmesi gerektiğine işaret eden Sökmen, "Tanıtım ofisine ihtiyacımız var. Yoldan geçenler oraya girdiğinde Kastamonu'da başka yerlerin de olduğunu bilmeleri gerekiyor. Mümkünse üç dilde tanıtım broşürlerimizin resimle verilmesi gerekiyor. Bunların maliyeti çok düşük. Broşürlerimizin yanına Hz. Pir'i de ekliyorum, insanların görmesi gereken yerlerden biri." dedi.

Sökmen, fakülte olarak Mahmut Bey Camisi'nin de arasında bulunduğu yapıların profesyonel çekimini yaptırıp artırılmış sanal gerçeklikle ilgili proje hazırlayacaklarını anlatarak, hem web sayfası hem de dijital mobil uygulaması oluşturacaklarını kaydetti.

Kastamonu Turizm Endüstrisi İşletmecileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Yücel ise Mahmut Bey Camisi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesinin Kastamonu adına çok önemli olduğunu dile getirerek, kentte UNESCO adayı birçok eser bulunduğuna dikkati çekti.

Toplantıya Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, Kastamonu Turizm Endüstrisi İşletmecileri Birliği Başkanı Fikri Yazan, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Turizm

Kastamonu Unesco Dünya Turizm Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları!
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title