Haberler

Bodrum'da müzik yasağı kalktı, turistler saat 04.00'e kadar eğlendi

Güncelleme:

Muğla Valiliği'nin koronavirüs tedbirleri kapsamında getirdiği müzik yasağı Bodrum'da kaldırıldı. Eğlence mekanları turistleri saat 04.00'e kadar ağırladı. Turizmci Zeynel Kılıç, yasağın kalkmasıyla birlikte turizmde ciddi bir hareketlenme olacağını söyledi.

MUĞLA Valiliği'ne bağlı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun koronavirüs tedbirleri kapsamında, 1 Temmuz 2021'de başlayan ve saat 00.00'a kadar yapılabilen müzik yasağının kaldırılmasının ardından Bodrum ilçesindeki eğlence mekanlarında turistler saat 04.00'e kadar eğlendi.

Bodrum ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 Temmuz 2021'de başlayan müzik yayınlarının saat 00.00'a kadar yapılabileceği yönündeki karar, sona erdi. Muğla Valiliği'ne bağlı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yaz sezonunun başlaması ile  00.00 olan canlı müzik sınırlandırmasını 04.00'e aldı. İlgili karar tüm kaymakamlıklar, genel kolluk birimleri, ilgili il ve ilçe müdürlükleri ve belediyelere de bildirildi. Gümbet Barlar Sokağı'nda faaliyet gösteren çok sayıda işletme geç saatlere kadar müzik yayını yaptı. Saat 04.00'a kadar eğlenen turistler hareketli müzikler eşliğinde keyifli anlar yaşadı. Yasağın kaldırılma kararına ilişkin konuşan turizmci Zeynel Kılıç, "2020 yılında pandemi yasakları kapsamında eğlence yerlerini kapsayan bir yasa gelmişti. Pandemi biteli neredeyse 1 yıl oldu. Dünya Sağlık Örgütü'nün pandeminin bittiğine yönelik açıklamasının üzerinden yaklaşık 4 ay geçti. Bu süreçte eğlence yerleri ile ilgili müzik yasağı kalkmamıştı. Muğla ilimizde de bu yasak kalkmış oldu" dedi.

'TURİZMDE CİDDİ BİR HAREKETLENME OLACAK'

Otelleri ve çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde müzik yayını yapılması konusunda işletme sahiplerinin dikkatli olması gerektiğine dikkati çeken Kılıç, "Yasağın kalkmasıyla birlikte pandemi öncesi 2019 yılına dönmüş olduk. Yasakların kalkması turistik bölgelerde çok önem arz ediyor. Turizmde ciddi bir hareketlenme olacaktır. Ülkemize gelemeyen turistler tekrar geri gelecektir. Ülkenin ekonomisine çok ciddi katkısı olacağı kanaatindeyim. Pandemi döneminde zor durumda kalan sanatçı arkadaşlarımız oldu" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Turizm

Muğla Valiliği Koronavirüs Bodrum Muğla Turizm Haberler

Erdoğan'ın imzasıyla 5 isim görevden alındı! Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na Salih Tanrıkulu atandı

Erdoğan'ın imzasıyla 5 isim görevden alındı! Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na Salih Tanrıkulu atandı

Gürültü tartışmasında kan aktı! Ağabey kardeşini silahla vurarak öldürdü

Gürültü tartışmasında kan aktı! Ağabey kardeşini silahla vurarak öldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TAKVİMİ 2024! Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli ikramiyesi sorgulama Fenerbahçe seçimi ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe başkanlık seçimi hangi gün, nerede yapılacak? Burcu Kara ne ameliyatı oldu? Burcu Kara'nın sağlık durumu nasıl? Işın Karaca kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Işın Karaca kaç yaşında, nereli? Işın Karaca biyografisi! Zaha, Galatasaray'dan ayrılıyor mu? Zaha sosyal medya hesabında ne paylaştı? Ali Koç kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Ali Koç kaç yaşında, nereli? Ali Koç biyografisi! 7 HAZİRAN BURÇ YORUMU | Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK , KARİYER… DİLAN POLAT DAVASINDA YENİ DETAY! Dilan Polat davası hakimi neden çekildi? Dilan Polat'ın avukatı ne dedi, hakim neden davadan çekildi? Kızılcık Şerbeti izle! #128250 Kızılcık Şerbeti yeni bölüm ne zaman, saat kaçta? Resmi Gazete'de Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı atama kararı! Resmi Gazete bugün (7 Haziran) kararları neler? 7 HAZİRAN YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, TRT, NOW Cemal Reşit Rey Konser Salonu nerede? Hangi okul öğrencilerin üzerine dev ekran düştü? GELİNİM MUTFAKTA 7 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün akşam kim veda etti? 7 Haziran Survivor elenen isim! MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 7 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title