Haberler

Tüfenkci: (Sığınmacılar) 'En İyi Şekilde Ağırlanmaya Çalışıldı ve Ağırlanıyor Da'

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin partililer ve vatandaşlar tarafından karşılanması Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin konuşması AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın konuşması Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: "(Sığınmacılar) Türkiye yıllarca kimseden beş kuruş medet beklemeden bu ülkenin hayırsever vatandaşları tarafından, bu ülke vatandaşları tarafından en iyi şekilde ağırlanmaya çalışıldı ve ağırlanıyor da" Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "(Sığınmacılar) Türkiye yıllarca kimseden beş kuruş medet beklemeden bu ülkenin hayırsever vatandaşları tarafından, bu ülke vatandaşları tarafından en iyi şekilde ağırlanmaya çalışıldı ve ağırlanıyor da" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin partililer ve vatandaşlar tarafından karşılanması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin konuşması

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın konuşması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"(Sığınmacılar) Türkiye yıllarca kimseden beş kuruş medet beklemeden bu ülkenin hayırsever vatandaşları tarafından, bu ülke vatandaşları tarafından en iyi şekilde ağırlanmaya çalışıldı ve ağırlanıyor da"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "(Sığınmacılar) Türkiye yıllarca kimseden beş kuruş medet beklemeden bu ülkenin hayırsever vatandaşları tarafından, bu ülke vatandaşları tarafından en iyi şekilde ağırlanmaya çalışıldı ve ağırlanıyor da" dedi.

Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediyesince yürütülen "44 Günde 44 Tır Yardım" kampanyası çerçevesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada kadim medeniyetin kendine yüklemiş olduğu sorumluluk gereği nerede bir mazlum varsa nerede bir mahrum varsa hepsinin umudu olduğunu söyledi.

Ak Parti'nin seçimlere girdiğinde milletin duasıyla bütün ümmetin duasını da arkasında hissettiğini belirten Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Türkiye ve AK Parti bu ümmetin umudu olmaya devam etti. Onun için bizlerin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde daha fazla çalışmamız lazım. Gayret göstermemiz lazım. Daha çok üretmemiz lazım. Daha çok ihracat yapmamız lazım. Bu ülkeyi daha çok kalkındırmamız lazım. Bu ülkede sadece bu coğrafyada yaşayan insanlar için değil dünyada güçlü olabilmemiz açısından, dünyada sözümüzün geçmesi açısından, hem izzetli bir duruş sergileyebilmemiz için hem de dünyaya umut olabilmemiz için bizim daha çok üretmemiz lazım, daha çok insanımıza ulaşmamız lazım."

Tüfenkci, Avrupa'nın zenginlik bakımından Türkiye'den çok daha ileride olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ama kendi kapılarına gelen üç beş sığınmacı karşısında paniklediler. Türkiye yıllarca kimseden beş kuruş medet beklemeden bu ülkenin hayırsever vatandaşları tarafından, bu ülke vatandaşları tarafından en iyi şekilde ağırlanmaya çalışıldı ve ağırlanıyor da. Biz o insanlara kendimizden farklı bir muamele göstermedik. Biz bu devlet hastanesine gidiyorsak oradaki Suriyeli vatandaşlarımız da oradaki hastanemizde ücretsiz olarak faydalandılar ama Avrupa, kapılardan döndürdüler. En kötü muameleye maruz bıraktılar ve kalkıp ondan sonra da bütün insanlığa insan hakları dersleri vermeye kalktılar. Allah'a çok şükür başımızda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Gerçekten duruşuyla ve vermiş olduğu mücadeleyle IMF'ye ödediğimiz borçlarla bizim başımızı dik tuttu, dik tutmaya da devam etti. Biz onun arkasındayız. Millet olarak arkasındayız."

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da emniyet güçlerinin ve askerin canları pahasına bir mücadele verdiğini kaydeden Tüfenkci, bu bölgeleri teröristlerden kurtaracaklarını ifade etti.

"Hoşgörü ikliminin en büyük göstergesi"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da "44 Günde 44 Tır Yardım" kampanyasının hoşgörü ikliminin en büyük göstergesi olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bu güne kadar yaptığı yardımların tüm dünyada bakıldığında Amerika'nın da Avrupa'nın da çok önüne geçmiş vaziyette olduğunu belirten Çalık, "TİKA aracılığıyla yaptığımız yardımlar, özel sektör aracılığıyla yaptığımız yardımlar ve aynı zamanda sivil toplum örgütlerimizin yapmış olduğu yardımlar takdire şayan. Tüm dünya bunu görmese de yüce Rabbim bunu biliyor, bunu görüyor ve mağdurların mazlumların sesi olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun cumhurbaşkanı, başbakanı olarak her yerde varız. Binlerce kere şükürler olsun ki bu yardımı yapmaktan da çok büyük mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, İyilik-Der, Malatya Eczacı Odası gibi sivil toplum kuruluşlarınca da desteklenen kampanyada toplanan 22 tır malzeme, ihtiyaç sahibi Suriyeliler ile terör mağdurlarına ulaştırılmak üzere gönderildi.

Programa Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, kurum ve kuruluş amirleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci Öznur Çalık AK Parti Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title