Haberler

PAÜ Hastaneleri'nde Yeni Mescit İbadete Açıldı

Güncelleme:

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan'ın göreve gelmesinin ardından somut projeleri bir bir hayata geçiren PAÜ Yönetimi, aynı zamanda mevcut fiziki alanlarda da eksiklikleri giderek iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan'ın göreve gelmesinin ardından somut projeleri bir bir hayata geçiren PAÜ Yönetimi, aynı zamanda mevcut fiziki alanlarda da eksiklikleri giderek iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yalnızca Denizli'ye değil çevre illere ve Ege Bölgesi'ne de sağlık hizmeti veren PAÜ Hastanelerinde, son bir yıllık süreçte çok sayıda iyileştirme çalışmasına imza atıldı. Bu yenileme çalışmalarından biri de hastane bünyesindeki mescit bölümünde gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastaneleri bodrum katında, kadın ve erkeklerin tek girişten geçerek girebildiği, bölümleri yalnızca bir perde ile ayrılan hasta ve hasta yakınlarının ibadet etmeleri için kullandıkları mescit yeni yerinde ibadete açıldı.

Prof. Dr. Yüksel: "İbadetin güzelliğine yakışan bir ortam"

Yeni mescit ile ilgili olarak PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel PAÜ Hastanelerine gelen hasta ve hasta yakınları için, yalnızca tedavi ortamlarını ya da servisleri değil bulundukları tüm alanları en steril ve kullanıma en uygun şekilde dizayn etmeye devam ettiklerini hatırlatırken daha önce bodrum katında yer alan ve penceresi bulunmayan mescitte rutubet de koku sorunlarının ibaret için mescide giren hasta ve hasta yakınlarını rahatsız ettiğini ifade etti. Ek olarak, mescit binasını tedavi yapılan ünitelerden uzakta bir alana taşınmasının, mescitte ibadetlerini gerçekleştirecek kişilerin sağlığını korumak adına da önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Yüksel, yeni mescidin hastane binasına bitişik bir noktada, kolaylıkla yürüme mesafesinde olduğunu söyledi. Hastanede, tüm alanlarda engelli bireylerin ulaşım konforunu sağlamayı hedeflediklerini, engelli bireylerin yine engelli rampalarını kullanarak yeni mescide ulaşım konusunda her hangi bir sıkıntı yaşamayacaklarının altını çizen Prof. Dr. Yüksel, yeni yerinde ibadete açılan mescidin içerisinde klima da bulunduğunu belirtti. Mescidin temizliği konusunda bir personelin görevlendirildiğini aktaran Prof. Dr. Yüksel, mescit için ayrılan bölümlerin tamamen hastane ortamından izole bir alanda olduğunu söyledi. Prof. Dr. Selçuk Yüksel, ibadetin güzelliğine yakışır bir ortam oluşturduklarını vurguladı.

Rektör Kutluhan: "Konforlu ve streil ortamları oluşturmak en başta gelen gayelerimizdendir"

Mescidin yeni yerinde ibadete açılması ile ilgili olarak PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları kaydetti: "Göreve geldiğimiz bir yıllık süreçte gerek yerleşkemizde, gerek ilçelerde bulunan meslek yüksekokullarımızda gerekse şifa bulmak için üniversite hastanemize gelen hasta ve hasta yakınlarımız için hastanemiz bünyesinde iyileştirme, yenileme ve modernize etme çalışmalarını sürdürdük ve sürdürmeye devam ediyoruz. Özellikle yetkin akademik kadrosu, tedavi yöntemlerindeki deneyimi ve teknik imkanlarıyla, yalnızca Denizli için değil çevre illerden gelen hasta ve hasta yakınları için de tercih noktası olan Üniversite hastanemizin polikliniklerinden yataklı servislerine, sosyal alanlarından diğer tüm alanlarda konforlu ve streil ortamları oluşturmak en başta gelen gayelerimizdendir. Bu amaçla, hastane binamızın hemen yanına izole bir alana bir mescit oluşturmak, eski mescidimizin yetersizlikleri, tedavi yapılan alanlara yakınlığı, havalandırma imkanlarının kısıtlı olması gibi durumlar da göz önüne alındığında bir gereklilikti. Yeni mescidimizin hayırlı, yapılan ibadetlerin kabul olmasını temenni ediyorum. "

Kaynak: Habermetre / Toplum

Pamukkale Üniversitesi Selçuk Toplum Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title