Haberler

Aliağa Sanayi Sitesine Yeni Cami Projesi

Güncelleme:

Aliağa Sanayi Sitesine Bin Kişilik Cami Projesi HazırAliağa Sanayi Sitesi Esnafı için hazırlanan yeni cami projesinin sunumu yapıldı.

Aliağa Sanayi Sitesine Bin Kişilik Cami Projesi Hazır

Aliağa Sanayi Sitesi Esnafı için hazırlanan yeni cami projesinin sunumu yapıldı. Aliağa Sanayi Sitesi Esnafları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde hayata geçirilecek projenin değerlendirme toplantısı Aliağa Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleştirildi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın ev sahipliğinde yapılan proje değerlendirme toplantısına Aliağa Müftüsü Ramazan Coşkun ile Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk katıldı. Toplantıda proje mimarı Şenol Gökçe, Göksu Eda Gökçe ile İnşaat Mühendisi Gökçen Gökçe proje hakkında sunum yaptı.

SANAYİ SİTESİNE BİN KİŞİLİK CAMİ PROJESİ HAZIR

İzmir- Çanakkale yolu üzerinde Aliağa girişinde bulunan küçük sanayi sitesi bölgesine yapılması planlanan cami bodrum, zemin ve 1. Kattan oluşacak. Selçuklu mimarisinden esinlenilen proje modern mimari ile geleneksel mimariyi de bir arada sunuyor. Toplam bin 550 metrekare kapalı alandan oluşan camide aynı anda bin kişi ibadet edebilecek. Peyzaj ve sosyal donatı alanlarıyla yaklaşık 6 bin metrekarelik alana sahip olacak cami çevresinde yeşil alanlar, süs havuzu, şadırvan, otopark, bankamatikler ile kamelyalar yer alacak. Bodrum katta 350 metrekarelik eğitim ve toplantı amaçlı çok amaçlı salon bulunuyor. Cami aydınlatma sistemleri sayesinde geceleri de ışıl ışıl görüntüsüyle hayran bırakacak.

Sanayi sitesine yapılacak caminin sembol olabilecek nitelikte bir mimariye sahip olacağını belirten Mimar Şenol Gökçe, cami mimarisini yerden çıksın göğe yükselsin felsefesiyle hazırladıklarını söyledi.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR, "ALİAĞAMIZA HAYIRLI OLSUN"

Aliağa'da kurumlarla el ele vererek camiyi kısa zamanda bitirmek istediklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar "Esnaf Odamız ve Sanayi Sitesindeki kooperatiflerimizle birlikte sanayi bölgesinde cami ihtiyacını uzun zaman önce tespit ettik. Sanayi esnafımızın yanı sıra Çanakkale yolundan transit geçiş yapan vatandaşların da kullanabileceği, Aliağamıza yakışan bir cami projesi için planlamamız vardı. Mimar Şenol Gökçe'nin emekleriyle Selçuklu Mimarisi ağırlıklı özgün bir cami projesi ortaya çıktı. Gerek Aliağa halkının gerekse sanayi esnafımızın beğeneceği bir proje oldu. Aliağamıza hayırlı olsun"

Kaynak: Habermetre / Toplum

Serkan Acar Aliağa Bodrum Gökçe Yerel Toplum Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title