Haberler

Engelli çocuklara yönelik "Benim hayalim benim polisim" projesi sona erdi

Güncelleme:

Proje kapsamında 14-18 yaş arasındaki engelli çocukların yapmış olduğu resimlerden oluşan serginin açılışı yapıldı.

Proje kapsamında 14-18 yaş arasındaki engelli çocukların yapmış olduğu resimlerden oluşan serginin açılışı yapıldı. Öğrencilerin zorbalıktan korunmaları konusunda bilinçlendiği gözlendi.

Şişli'de, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen "Benim hayalim benim polisim" projesi sona erdi. Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan ve Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Saadet Özel Eğitim Meslek Okulu'nda bir ay süreyle polis ekipleri, 14-18 yaş arasındaki engelli bireylerle vakit geçirdi.

Öğrencilerin hayallerindeki polisi yakından tanımalarını, hayattaki engelleri ortadan kaldırmalarını, görsel ve sanatsal konularda gelişmelerini, hayata adaptasyonlarını kolaylaştırmalarını, bilinçlenmelerini sağlamayı hedefleyen proje sonunda özel bireylerin, polise ve devlete güven duygusunun arttığı, hayata bağlılıklarının güçlendiği, zorbalıktan korunmaları konusunda bilinçlendiği gözlendi.

Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel, projenin kapanış ve resim sergisinde yaptığı konuşmada, sosyal dışlanmaya maruz kalan engelli çocuk ve gençlerin toplumdan soyutlandığı ve psikolojik olarak zor durumda kaldıklarının bilindiğini ifade etti. Farkındalığı hep oluşturmak ve engelli bireylerin eğitimin her alanından faydalanmalarını sağlamanın gerektiğini dile getiren Türkel, "Bu çalışmaları yaparken de kültür sanat kursları, resim, müzik yarışması gibi etkinlikler düzenlenmesi, onların geleceğe güvenle bakabilmeleri, bu toplumda ben de varım diyebilmeleri hedeflenmektedir. " dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Türkel ile Şişli İlçe Emniyet Müdürü Özay Kayhan ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gülden Cevahir, proje kapsamında başarılı olan öğrencilere ödül verdi. Kaymakam Ali Fuat Türkel, öğrencilerin yaptığı resim sergisini gezdikten sonra buradaki bir tabloyu İlçe Emniyet Müdürü Özay Kayhan'a hediye etti. Toplum Destekli Şube Müdürü Şekip Akın'ın da katıldığı etkinlikte projeyi yürüten polis memuru Burcu İstanbullu Dildar da katılımcılara bilgi verdi. AA

Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Hisarcık Şişli Toplum Haberler

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını 'annesi' olarak tanıtmış

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını "annesi" olarak tanıtmış

Bakmadan Geçme

23 Mayıs Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 23 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 22 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Karısını annesi olarak tanıtıp 12 yaşındaki kızı taciz etti! Olay ne, nerede oldu? Philips boykot mu? Philips İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Philips Türk malı mı, sahibi kim? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! #129349 Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Yarın okullar tatil mi? 23 Mayıs okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Senua's Saga: Hellblade II İncelemesi: Büyüleyici Grafikler ve Derin Hikaye Ayhan Bora Kaplan davasındaki Süleyman Soylu detayı ne? Olay ne, ne oldu? Survivor final tarihi ne zaman? Survivor All Star ne zaman bitecek, şampiyonluk ödülü nedir? Sakarya Belediyesi hangi parti? Sakarya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Sakarya yerel seçim sonuçları! Ubisoft'un Ücretsiz FPS Oyunu XDefiant Piyasaya Sürüldü: İşte Sistem Gereksinimleri 22 MAYIS YEMEKTEYİZ CANLI İZLE Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay kızlarına ne isim verdi? ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ 2024: Asgari ücrete zam yapılacak mı, ne kadar kaç TL yapılacak? 2026 UEFA Avrupa Ligi ile 2027 UEFA Konferans Ligi finalleri nerede oynanacak? #129349 UEFA Ligleri İstanbul'da mı? #9917
Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title