Haberler

Ajansımızın Desteğiyle KOBİ'ler 160 Milyon TL'lik Kaynağı Harekete Geçirecek

Güncelleme:

Daha sonra Karacadağ Kalkınma Ajansı Stratejik İmalat Sektörlerine Finansman Desteği Programı tanıtım toplantısında konuşan Varank, ülkeye değer katan her yatırımcının destekçisi olduklarını vurgulayarak şunları söyledi: "Geniş çaplı analiz ve değerlendirmeler sonucunda içeriği belirlenen 50...

Daha sonra Karacadağ Kalkınma Ajansı Stratejik İmalat Sektörlerine Finansman Desteği Programı tanıtım toplantısında konuşan Varank, ülkeye değer katan her yatırımcının destekçisi olduklarını vurgulayarak şunları söyledi: "Geniş çaplı analiz ve değerlendirmeler sonucunda içeriği belirlenen 50 Milyon TL bütçeli yeni bir destek programını ilan ediyoruz. Vakıf Katılım AŞ ve Ajansımız iş birliğinde uygulanacak bu program sayesinde, işletmelerimizin üzerinden finansman yükünü kaldıracak ve daha fazla kaynağı yatırıma yönlendireceğiz. Böylece firmalarımızın 160 milyon TL'lik kaynağı ekonomiye yatırım olarak kazandırılmalarına katkı sağlayacağız. Yeter ki işinize odaklanın Ar-Ge yapın, üretin. Biz size gereken ortamı ve kolaylığı her zaman sağladık, sağlamaya devam edeceğiz. Dijital ve teknolojik dönüşüm odaklı projelerde kullanılacak bu kaynakla işletmelerin ve bölge ekonomisinin büyümesini hızlandıracağız. "

Ekonomi Reform Programı

Bakan Varank, "Ekonomi Reform Programı kapsamında 5'inci ve 6'ncı Bölge yatırımlarına yeni bir finansman modeli de çalışıyoruz, yakın zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığımızla birlikte ilan edeceğiz. Şartları sağlayan tüm sanayicilerimizi bu programdan faydalanmaya davet ediyorum. " ifadelerini kullandı. Karacadağ Kalkınma Ajansının şu ana kadar SOGEP kapsamında Diyarbakır'dan 6 projeye 8, 6 milyon lira destek sağladığını söyleyen Varank, "Bu yıl 2 yeni projenin daha desteklenmeye hak kazandığı müjdesini sizlerle paylaşmak isterim. Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizin Özel Gereksinimli Bireyler için Mola Evi Projesi ile Ergani Belediyesinin Kadın Külliyesi Projelerini destekleyeceğiz. Bu iki projenin toplam bütçesi yaklaşık 4 milyon lira. " dedi.

Diyarbakır Lojistik Merkezi İçin Hazırlıklar Tamamlandı

Bakan Varank, "Tüm süreçleri Karacadağ Kalkınma Ajansımız tarafından koordine edilen Diyarbakır Lojistik Merkezi projesinde tüm hazırlıklar tamamlandı. Diyarbakır'ı bölgenin dağıtım üssü yapacak yaklaşık 1, 2 milyar liralık proje tamamlandığında 5 bin 400 kişiye istihdam sağlayacak. Türkiye'nin en büyük lojistik merkezi olacak şekilde planlanan bu projenin ihalesi 15 Ekim 2021'de yapılacak. Lojistik sektöründe tecrübeli yatırımcılarımızı bu ihaleye katılmaya ve Diyarbakır'ın hayali olan bu projeye omuz vermeye davet ediyorum. " diye konuştu.

Toplantıda konuşan Genel Sekreterimiz Dr. Hasan Maral ise şunları söyledi: "Ajansımız kurulduğu tarihten bu yana önemli çalışmalara imza attı. 10 yıllık stratejimizi yeni hizmet binamızda tasarlayacağız. Bu çerçevede yeni hizmet binasının kurulumunda desteklerini esirgemeyen bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürürlüğe giren Sonuç Odaklı Program çerçevesinde uygulayacağımız Stratejik İmalat Sektörlerine Finansman Desteği sayesinde bölgemizdeki tekstil, hazır giyim, gıda, mobilya ve ayakkabı sektörleri ile bunları destekleyici ekosistemin gelişimine katkı sunacağız. "

Protokol İmzalandı

Konuşmaların ardından Stratejik İmalat Sektörlerine Finansman Desteği programına başvurusu uygun bulunan yatırımcılara kredi tahsisi için Vakıf Katılım AŞ ile Karacadağ Kalkınma Ajansı arasında protokol imzalandı.

Tanıtım programına Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Vakıf Katılım AŞ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Taban, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ve Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan katıldı.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Karacadağ Kalkınma Ajansı Münir Karaloğlu Diyarbakır Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title