Haberler

    Yurt dışından telefon getirme şartı değişti! Yeni dönem 1 Kasım'da başlıyor

    Güncelleme:

    Ticaret Bakanlığı, yurt dışından getirilen telefonlar için yeni bir düzenlemeye gitti. 1 Kasım'dan itibaren yurt dışına çıkan vatandaşlar 3 yılda 1 adet telefon getirebilecek. Telefon kimin pasaportuna kayıtlıysa yalnızca o kişiye ait SIM kart ile kullanılabilecek. 2. bir cihaz getirmek isteyen ise vergiden muaf olmayacak.

    Yeni düzenlemeyle birlikte 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yurt dışından telefon getirme şartı değiştirildi. Artık yurt dışına çıkan vatandaşlar yanlarında her 3 yılda 1 adet telefon getirebilecek.

    2. CİHAZI GETİRMEK İSTEYEN VERGİ VERECEK

    Bu süre içerisinde 2. bir cihaz getirmek istendiği takdirde gümrük vergisinden muaf olmayacak. Yani IMEI kayıt ücretine ek olarak bir de vergi ödemesi gerekecek. Ancak tek kısıtlama bu değil. 2. kurala göre de yurt dışından getirilen telefon kimin pasaportuna kayıt ettirilmiş ise yalnızca o kişiye ait hat ve SIM kart ile kullanılabilecek. Dolayısıyla 2. el satışının yapılmasının da önüne geçilmiş olunacak. Henüz netlik kazanmamış olsa da 2. kuralın da 3 yıl süre ile geçerli olacağı tahmin ediliyor.

    BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

    Ticaret bakanlığı tarafından yurt dışından telefon getirme şartı için yapılan açıklama, "Söz konusu uygulama dahilinde yolcu beraberi cep telefonu muafiyet limitinin 3 takvim yılında 1 adet teknik takibini mümkün kılmak amacıyla Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü koordinesinde önemli bir düzenleme hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı ile bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu bünyesinde yürütülen teknik çalışma kapsamında yolcuların 3 yıllık süre zarfında getirdikleri cep telefonu sayısı takip edilecek ve yolcuların muafiyet haklarının ötesinde 3 yılda birden fazla telefon getirilmesi önlenecek" denildi.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Ticaret Bakanlığı Haberler

    Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

    Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

    DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

    DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

    Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

    Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

    FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

    FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

    500

    Yorumlar (10)

    Sabit Eğridoğru:

    Bu karar vatandaşa hizmet mi ihanet mi seçimde öğreneceğiz.

    46
    7
    yanıtYanıtla
    can erdemir:

    Özellikle yurt dışına seyahat edenler kur ve vergi farkından yararlanıp sürekli telefon getirip 2. elde yolunu buluyordu iyi oldu.

    13
    35
    yanıtYanıtla
    boş mubbet:

    kendi milletini sömürmek için her yolu kapatan ve kendi milletine göz açtırmayan hükümete buradan sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

    38
    6
    yanıtYanıtla
    Halil ibrahim Kütük:

    Siz vergiyi düşürüp fiyatları yurtdışı ile eşit yapmayın Ancak zorlaştırın Vatandaşı nasıl yolacağınızı şaşırdınız

    9
    1
    yanıtYanıtla
    Tiyatro:

    Teknoloji ilim ve bilim ilerlemiyecekki .cahil insandan oy alıp. Vergileri cebe indirip sefa sürsünler . Faiz haram biz kimsenin hakkını yemeyiz diyenler yapıyor. Bu uyduruk kanunları. Başka ülkelerde yok böyle bir şey.

    6
    1
    yanıtYanıtla
    Tiyatro:

    Ne saçma insan tatile gelince kendi telefonunu kullanamayacakmi !? düpedüz soyguncuk hırsızlık. Yurtdışinda yaşıyoruz diye resmen dolandırıyoruz. Böyle rezil yasa vergi ödenmiş telefona tekrar vergi almak .işine gelince Allah Allah gelmeyince yallah yallah.

    4
    2
    yanıtYanıtla
    Murat Vatansever:

    (: iş paraya gelince şahin şahin maşşalah

    6
    0
    yanıtYanıtla
    Bilal Yasaroglu:

    Bi türlü şu devlet hakkında düzgünce bisey duymuyoruz. Ne zaman Bi kanun çıkarsalar vatandaşa yük. Türkiye'nin teknoloji bilim cenneti bi yer olduğunun fırsatların önünün açıldığını duymak istiyorum artık.

    6
    0
    yanıtYanıtla
    M Key:

    ülkede üreten yok dışardan getirince bindirimli vergiler çok ama akp teklif veriyor. verin bakalım ha bir de çıkar telefonunu diyorlar. kendileri çıkarsın bakam kaçında giriş seviye telefon var alayı iphone kullanıyor ama bana çok görüyorlar

    4
    0
    yanıtYanıtla
    Fatih Demirkaya:

    yakında komple ülkeden çıkış yasaklanır mı? :)

    3
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title