Haberler

    Yenilenebilir enerji fosil yakıtın önüne geçiyor: İşte çarpıcı rapor!

    Güncelleme:

    Son yıllarda tüm dünyada artan enerji maliyetleri ve azalan kaynaklar sorun baş göstermeye başladı. Buna…

    Son yıllarda tüm dünyada artan enerji maliyetleri ve azalan kaynaklar sorun baş göstermeye başladı. Buna çözüm olarak birçok ülke ve kurum yenilenebilir enerji alanına ciddi yatırımlarda bulunuyor. Uluslararası Enerji Ajansı Salı yaptığı açıklama ile gidişatı gözler önüne serdi.

    Uluslararası Enerji Ajansı: "Yenilenebilir enerji, 2025'te kömürün önüne geçecek"

    Son yıllarda enerji kaynaklarında yaşanan sorunlarla birlikte tüm dünya gözünü yenilenebilir enerji kaynaklarına çevirdi. Bu alanda yapılan büyük çaplı yatırımlar ve uzun vadeli planlar meyvesini verecek gibi görünüyor. Uluslararası Enerji Ajansı, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının arttığına dikkat çekiyor.

    Ajans, açıklamada dünya çapında yenilenebilir enerji kapasitesindeki büyümenin 2027 yılına kadar iki katına çıkacağını belirtti. Ayrıca önümüzdeki 5 yılda son 20 yılda olduğundan daha fazla bir büyüme bekleniyor.

    Yenilenebilir enerji kaynakları, orta vadede kömür gibi zararlı gaz salınımı yapan yakıtlarında önüne geçecek. Uluslararası Enerji Ajansı raporuna göre yenilenebilir enerji kaynakları, 2025'in başlarında en büyük elektrik üretim kaynağı olarak kömürü geçecek.

    Çin'den çılgın proje! Ay'a nükleer enerji tesisi kuracak

    Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörü Fatih Birol, konuya ilişkin olarak şu ifadeler yer verdi.

    Dünya, önümüzdeki 5 yılda, önceki 20 yılda yaptığı kadar yenilenebilir enerji eklemeye hazırlanıyor. Bu, mevcut enerji krizinin nasıl daha temiz ve daha güvenli bir enerji sistemine doğru tarihi bir dönüm noktası olabileceğinin açık bir örneğidir. Yenilenebilir enerji kaynaklarının sürekli ivme kazanması, küresel ısınmayı 1,5 °C ile sınırlamak için kapıyı açık tutmaya yardımcı olmak için kritik öneme sahip.

    Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelimin hızlanmasındaki en büyük etmenlerden birisi olarak Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme girişimi gösteriliyor. Savaş sonrası birçok ülke ve büyük şirketler, Rusya'ya karşı ambargo uyguluyor. Bunun karşılığında da Rusya'nın birçok ülkeye doğalgaz kesintisi yapabilme ihtimali yükseliyor. Hal böyle olunca özellikle Avrupa ülkeleri alternatif enerji kaynaklarına yöneldi.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Togo Cumhuriyeti Dünya Haberler

    İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

    İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

    Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

    Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

    Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

    Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

    Bakmadan Geçme

    31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu? 31 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 31 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 31 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Cengiz Özkan neden yok (Sen Türkülerini Söyle)? Özhan Eren kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Özhan Eren kimdir, hayatı ve biyografisi! Bodrum şehir mi ilçe mi? Bodrum nereye, hangi ile bağlı? Emre Yücelen kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Emre Yücelen kimdir, hayatı ve biyografisi! İsmail Altunsaray kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi İsmail Altunsaray'ın hayatı ve biyografisi! Aysun Gültekin kimdir? Kaç yaşında, nereli? Aysun Gültekin hayatı ve biyografisi! Öykü Gürman kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Öykü Gürman'ın hayatı ve biyografisi! Sen Türkülerini Söyle jürileri kim 2024? #129300 Sen Türkülerini Söyle CANLI izle! Sen Türkülerini Söyle hangi kanalda? #127926 Süper Lig'e çıkan takımlar 2024! Hangi takımlar Süper Lig'e yükseldi?
    Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

    Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title