Haberler

    Virüsle Enfekte Olan Kişiler Bir Ayda 406 Kişiye Bulaştırabiliyor

    Covid-19 ile mücadele kapsamında sıkça duyduğumuz sosyal mesafe ve

    Covid-19 ile mücadele kapsamında sıkça duyduğumuz sosyal mesafe ve sosyal uzaklaşma hakkında yapılan araştırmalar oldukça önemli bir gerçeği ortaya koydu. İşte yapılan araştırmanın sonuçları!

    Tek Bir Kişi 406 Vakaya Yol Açabilir

    University of Massachusetts Amherst tarafından yapılan araştırmaya göre sosyal mesafe, sosyal uzaklaşma ve izolasyon kurallarına uymayan vakalar, bir ay içerisinde 406 adet yeni vakaya yol açabilir.

    Araştırma sonuçlarına göre virüsle enfekte olan bir kişi sosyal mesafede tavsiye edilen 2 metre kuralına uymazsa, mesafenin kısalması ile doğru orantılı olarak oldukçe geniş ölçekli bir vaka tablosuna sebebiyet verebiliyor.

    Buna göre virüsle enfekte olan yalnızca tek bir kişinin sosyal mesafede uyguladığı aralık 1,5 metre olursa 2,5 yeni vaka ve 1 metre olursa 15 yeni vaka ortaya çıkıyor. Eğer sosyal mesafe kuralları uygulanmazsa 406 yeni vaka ortaya çıkıyor. Bunun yalnızca tek bir kişiden oluştuğunu vurgulamamızda fayda var.

    Yapılan araştırmalar dahilinde vakaların yüzde 30 ila yüzde 50 oranındaki kısmında asemptomatik bir sürecin yaşandığı fark edildi. Yani bilinmeyen ama var olan vakaların yarısına yakını süreci herhangi bir belirti olmadan geçiriyor ve bu süreçte hasta olmadıklarını düşündükleri için kuralları hiçe sayabiliyor. Buna karşın virüs hem kuluçka döneminde hem de asemptomatik dahi olsa hastalık süresince bulaşabilme riskine sahip. Bu nedenle herkesin hem hastalığı kapmamak hem de yaymamak adına sosyal mesafe kurallarına dikkat etmesi gerekiyor.

    Kaynak: Tamindir / Teknoloji

    Massachusetts Koronavirüs Amherst Haberler

    İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

    İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

    İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

    İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

    Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

    Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

    Bakmadan Geçme

    Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
    Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

    Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title