Haberler

    Vertical Aerospace, uçan taksi ile test uçuşu yaptı!

    Güncelleme:

    Vertical Aerospace'in elektrikli kentsel hava taksisi, Bristol merkezli girişim için önemli bir kilometre taşını işaret ederek, ilk test uçuşunu tamamladı. Uçuş çarşamba günü İngiltere'nin güneybatısındaki Cotswold Havalimanı'nda gerçekleşti ve burada şirketin eVTOL'u olan VX4'ün tam ölçekli bir prototipi yaklaşık 70 km/s veya 40 knot hızla uçtu.

    Vertical Aerospace, kendi ürettiği eVTOL'ünün 2026'da ticari olarak piyasaya sürülmesini bekliyor. eVTOL, elektrikli bir dikey kalkış ve iniş uçağıdır. Dikey olarak gezinmek, kalkış yapmak ve iniş yapmak için elektrik gücü kullanan çeşitli VTOL uçaklarıdır. Günden güne hızla hayatımıza girmeye çalışan bu teknolojik gelişmede bir aşama daha atlatıldı. Bristol merkezli firma, uçan taksi ile bir test uçuşu gerçekleştirdi.

    Vertical Aerospace, uçan taksi ile test uçuşu yaptı!

    Vertical Aerospace'in elektrikli kentsel hava taksisi, Bristol merkezli girişim için önemli bir kilometre taşını işaret ederek, ilk test uçuşunu tamamladı. Uçuş çarşamba günü İngiltere'nin güneybatısındaki Cotswold Havalimanı'nda gerçekleşti ve burada şirketin eVTOL'u olan VX4'ün tam ölçekli bir prototipi yaklaşık 70 km/s veya 40 knot hızla uçtu. Şirket, uçuşla ilgili aşağıdaki videoyu yayınladı.

    Vertical Aerospace VX4'ün ilk uçuş testi

    Şirkete göre, uçak uzaktan kumanda edildi ve hedeflenen hıza yalnızca batarya tahrik sistemi ile ulaştı. Başarılı bir şekilde kalkmayı, havada durmayı, uçmayı ve inmeyi başardı. İngiliz girişimci Stephen Fitzpatrick tarafından kurulan Vertical Aerospace, kentsel hava hareketliliğini elektriklendirme vizyonuyla 2016 yılında eVTOL dünyasına girdi.

    VX4, hareketli nasellere monte edilmiş sekiz elektrik motorundan güç alıyor. Aracın 1MW'lık aktarma organı, Rolls-Royce ile birlikte geliştirildi. eVTOL ayrıca 322km/s azami hıza ve 161km'lik bir menzile sahip olarak karşımıza çıkıyor. Bir hava taksisi olarak uçak, pilot dahil toplam beş kişiyi taşıyabiliyor. Ayrıca medivac (Tıbbi tahliye) veya kargo uçağı olarak da kullanılabiliyor.

    Huawei, kendi Dynamic Island'ını tanıtacak!

    VX4, Vertical Aerospace'in ilk eVTOL'lerini teslim etmeyi beklediği 2026'da Birleşik Krallık Havacılık Otoritesi tarafından onaylanmayı bekliyor. Bununla birlikte girişim, havayollarından, operatörlerden ve kiralama şirketlerinden toplam 1.400 adet ön sipariş aldı. Bu da şirket açısından iyi bir rakam olarak görülüyor ve 2026 yılına daha üç yıl olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

    Ayrıca sipariş veren şirketler arasında American Airlines, Virgin Atlantic, Air Asia, Japan Airlines gibi bir dizi büyük küresel sektör oyuncusu yer alıyor. Şirket, yaptığı test uçuşlarının sayısını artıracağını ifade ederken teknolojik anlamda daha gelişmiş bir ikinci prototipi de geliştirmeyi planladığını ifade etti.

    Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Bristol Teknoloji Haberler

    Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

    Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

    Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

    Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

    Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

    Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

    Bakmadan Geçme

    Lara kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Lara kaç yaşında, nereli? Lara biyografisi! TOKİ konut ve iş yeri satışı ne zaman? TOKİ açık artırma ne zaman, saat kaçta? ALTIN FİYATALARI DÜŞÜYOR MU? 23 Mayıs canlı altın fiyatları! Ata, yarım, çeyrek, gram altın ne kadar? 23 Mayıs hangi burç? 23 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 23 Mayıs tarihi hangi burç olur? Metin Akdülger Sandık Kokusu dizisinden ayrıldı mı? Sette kriz mi çıktı? EKPSS SONUÇ EKRANI! EKPSS saat kaçta açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS sonucu nasıl öğrenilir? Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 23 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
    Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

    Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title