Haberler

USB-C'li iPhone 15 için geri sayım: Yeni detaylar geldi!

Güncelleme:

Bu yılın eylül ayında tanıtılması beklenen USB-C'li iPhone 15 serisiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İşte ayrıntılar!

Apple'ın son yıllarda en çok eleştirildiği konuların başında Lightning bağlantı noktasından vazgeçmemesi geliyor ve görünüşe göre bu durum artık değişecek. Avrupa Birliği Parlamentosu'nun geçen yılın haziran ayında vermiş olduğu karar nedeniyle 2024'ün sonuna kadar Avrupa'da satışa çıkan teknolojik ürünlerin USB-C bağlantı noktasına geçiş yapmasına karar verdi. Firmaların 2024'ün sonuna kadar zamanı olsa da ABD'li üretici eylül ayında tanıtılacak iPhone 15 serisinde USB-C'ye geçiş yapmaya hazırlanıyor.

USB-C'li iPhone 15 serisiyle ilgili yeni ayrıntılar geldi

AB, akıllı telefon, tablet, bilgisayar gibi teknolojik cihazların farklı bağlantı noktaları olması ve bu durumun yarattığı çevresel atık yük nedeniyle 2024 yılının sonuna kadar Avrupa'da satışa çıkan teknolojik ürünlerin USB-C girişine geçiş yapmasına karar verdi. Apple'ın uzun yıllar kullandığı Lightning bağlantı noktasından vazgeçmesinin ana nedeni de bu.

Yeni yasa 27 Aralık 2022'de yürürlüğe girdi ve teknoloji şirketlerinin bu karara uyum sağlamak için 28 Aralık 2024 tarihine kadar süreleri var. Aksi takdirde caydırıcı yaptırımlarla karşı karşıya kalmaları söz konusu.

iPhone 15 tasarımı ortaya çıktı! İşte beklenen yenilikler

2024'ten itibaren AB'nin 27 ülkesinde satılan telefonların şarj için USB-C bağlantı noktası kullanması gerekecek. Buna iPhone ve hatta AirPods gibi giyilebilir teknoloji ürünleri de dahil olacak. Bu nedenle çalışmalarına hız veren Apple, iPhone 15 modellerinde USB-C girişine yer verecek.

Burada önemli bir detayın olduğunu belirtmekte fayda var. Zira son dönemdeki raporlar Apple'ın iPhone 15 modellerinde USB-C kullanacağı, ancak bunun Lightning uyumlu bir devre aracılığı ile çalışacağı yönünde. Bu da yüksek hızlı veri aktarımı ve hızlı şarj gibi özelliklerin mevcut olmayacağı anlamına gelebilir.

Eğer iddialar ve söylentiler doğruysa, iPhone 15'te tabiri caizse USB-C görünümlü bir Lightning bağlantı noktası karşımıza çıkabilir. 2024'te çıkış yapması beklenen iPhone 16'dan itibaren ise kullanıcıların USB-C'nin tüm özelliklerinden faydalanması bekleniyor.

Bu durumun sızıntıdan ibaret olduğunu ve şirket tarafından henüz doğrulanmadığını belirtelim. Bunun dışında henüz tam tarihi belli olmasa da şirketin önümüzdeki dönemlerde neredeyse tüm cihazlarından şarj girişini kaldıracağı ve yoluna kablosuz şarjla devam edeceği iddia ediliyor. Eğer bu söylenti de doğru çıkarsa AB'nin yeni kararı delinecek ve USB-C girişli iPhone modellerinin ömrü beklenenden kısa olacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Eylül Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 2 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title