Haberler

    Türkiye'de Aktif Oyuncu Sayısı İki Ayda %40 Arttı

    Koronavirüsü salgını nedeniyle evde kalmak zorunda olduğumuz şu günlerde sosyal medya kullanımında yaşanan artış ile birlikte mobil oyun ve bilgisayar oyunlarını oynayanların sayısında da ciddi oranda artış gerçekleşti.

    Koronavirüsü salgını nedeniyle evde kalmak zorunda olduğumuz şu günlerde sosyal medya kullanımında yaşanan artış ile birlikte mobil oyun ve bilgisayar oyunlarını oynayanların sayısında da ciddi oranda artış gerçekleşti. Türkiye'de aktif oyuncu sayısında %40'lık bir artış gerçekleştiği belirtildi.

    Dünyanın en büyük oyun dağıtım platformlarından birisi olan Steam, anlık aktif kullanıcı sayısının 23 milyonu geçtiğini açıkladı. Bu sayı, şimdiye kadar açıklanan aktif kullanıcı sayıları içerisinde rekor olarak kaydedildi. Gaming in Turkey Oyun ve Espor Ajansı Kurucusu Ozan Aydemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada sadece Steam platformunda değil; bütün oyun platformlarında, aktif kullanıcı sayısında ciddi oranda bir artış gözlendiğini ifade etti. Türkiye'de %40'a varan bir artış gözlendiğini belirten Aydemir, oyunlar için harcanan parada da ciddi oranda bir artışın söz konusu olduğunu söyledi. Her yaştan, her gruptan oyuncu profiline sahip olunduğunu ifade eden Ozan Aydemir, koronavirüsü nedeniyle evde kalınmaya devam edildiği sürece, bu durumdan etkilenmeyecek neredeyse tek sektörün oyun sektörü olduğunu, negatif etkinin aksine pozitif anlamda ciddi bir etkisi olduğunu da sözlerine ekledi.

    Türkiye aktif oyuncu sayısı salgın sonrasında yüzde 40 arttı

    Pek çok oyun platformunun koronavirüsüyle mücadele kapsamında evlerinde kalmak zorunda olan kişilere destek olmak amacıyla özel indirimler, kampanyalar uyguladığını ifade eden Aydemir, dijital oyun satışlarında %52'lik, konsol oyun satışlarında %155'lik, genel olarak ise oyun satışlarında %63'lük bir artış gözlendiğini belirtti. Sosyal mesafenin, koronavirüsüyle mücadelede öneminin sürekli hatırlatıldığı şu günlerde, özellikle online oyun turnuvalarına karşı ilgide büyük bir artışın söz konusu olduğunu ifade eden Ozan Aydemir, oyun platformlarının çevirimiçi etkinlikler, kampanyala, turnuvalar düzenlediğini belirtti. Online oyunların yanı sıra ailelerin çocuklarıyla vakit geçirmek için kutu oyunlarına da yöneldiğini ifade eden Aydemir, offline oyunlarda da üretime önem verdiklerini sözlerine ekledi. Karantina altında oynayabileceğiniz mobil oyunları merak ediyor ya da elinizdeki oyunlara alternatif oyunlar arıyorsanız, buradan evde oynanabilecek mobil oyunlarla ilgili bir listeye ulaşabilirsiniz.

    Kaynak: Tamindir / Teknoloji

    Ozan Aydemir Koronavirüs Türkiye Teknoloji Haberler

    İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

    İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

    Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

    Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

    Çin'in en yüksek şelalesi sahte çıktı! Şimdiye kadar boruyla su vermişler

    Çin'in en yüksek şelalesi sahte çıktı! Şimdiye kadar boruyla su vermişler

    Bakmadan Geçme

    8 Haziran Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 7 Haziran burç yorumları nedir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz'i kim kazandı? Yemekteyiz programında 75.000 TL'lik ödülü kim aldı? Kızılcık Şerbeti sezon finali bölüm izle! Kızılcık Şerbeti yeni bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Kınalıada plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Marmaris Cennet Adası Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi ve en güzel plajları! Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı Fiona Harvey Netflix'e neden dava açtı? KIDEM TAZMİNATI TAVAN TUTARI NE KADAR? Kıdem tazminatı tavan kaç TL, tutar değişecek mi? Emekliler dikkat! ZORUNLU AFET SİGORTASI NEDİR, NASIL YAPILIR? Mehmet Şimşek ne açıkladı, ne dedi? Turunç Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları nerede? Acun Ilıcalı, Aziz Yıldırım'a neden dava açtı? Acun Ilıcalı ve Aziz Yıldırım arasında ne oldu, olay ne? Kimler kurban kesebilir, kimler kesemez? Kurban kesmenin şartı nedir, kimler yükümlüdür? Kısırkaya plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Gelinlik denemek ücretli mi? Gelinlik denemek artık ücretli mi olacak? Gelinlik deneme ücreti ne kadar? Riva plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Aile Destek ödemesi bayramdan önce yatar mı? Aile Destek bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?
    Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

    Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title