Haberler

    Türk Sinemasının Başyapıtlarına Teknolojik Makyaj

    Türk sinemasının başyapıtlarından Vesikalı Yarim, 45 yıl sonra onarıldı.

    - İstanbul Film Festivali ve Groupama'nın işbirliği ile hayata geçirilen onarım işlemi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Prof. Sami Şekeroğlu Sinema- Televizyon Merkezi'nde 40 günde tamamlandı. İmkansız bir aşkın anlatıldığı filmin önceki akşamki gösterimine yapımcı Şerafettin Gür, senarist Safa Önal ve başrol oyuncuları Türkan Şoray ile İzzet Günay da katıldı. Geçen yıl vefat eden usta yönetmen Lütfi Akad'ın anıldığı gecede Safa Önal "Filmi ilk olarak yıllar önce Emek Sineması'nda Türkan Şoray ve İzzet Günay ile beraber izlemiştik. O zaman 45 yıl sonra burada buluşacağımız aklıma gelmezdi" diye konuştu.

    'Sırada 50 film daha var'

    Gecede duygusal anlar yaşayan Türkan Şoray şunları söyledi: "Türk sinemasının yeri çok zor doldurulacak yönetmeni Lütfi Akad'la çalışmış olmak benim için mucizevi bir şeydir. Bana gözlerimle oynamayı o öğretti." İzzet Günay da Lütfi Akad ile ilk kez bu filmde çalıştıklarını ve Vesikalı Yarim'in, kariyerinin en iyi filmi olduğunu söyledi. Onarımı yapan Prof. Sami Şekeroğlu ise filmleri toplayıp korumanın bir şey ifade etmediğini, onları gelecek kuşaklara aktarmak gerektiğini belirterek, "Çok büyük bir şans eseri olarak, öğrencilerin çalıştığı dünyanın en iyi restorasyon teşkilatı burada var. Çok acil kurtarmamız gereken 50 filmimiz daha bulunuyor" dedi.

    Kaynak: Olkan Özyurt - Sabah

    Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Türkan Şoray İzzet Günay Safa Önal Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title