Haberler

Toyota'nın yan birimi Daihatsu, güvenlik testi skandalıyla soruşturuluyor

Güncelleme:

Japonya Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan güvenlik sertifikaları testlerinde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle soruşturulmaya başlanan Toyota'nın yan birimi Daihatsu'nun dört fabrikasının üretim hatları kapatıldı. Daihatsu'nun 64 modelde gerçekleştirdiği usulsüz testler, şirketin tüm araç sevkiyatını askıya almasına neden oldu.

Toyota'nın yan birimi Daihatsu, Japonya Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan güvenlik sertifikaları testlerinde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle soruşturulmaya başlandı. Japonya'daki dört fabrikasının üretim hatları kapatıldı. Daihatsu'nun 64 modelde gerçekleştirdiği usulsüz testler, şirketin tüm araç sevkiyatını askıya almasına neden oldu.

Toyota'nın yan birimi Daihatsu, sahte güvenlik testleri soruşturması kapsamında Japonya fabrikalarını kapattı

Daihatsu'nun uzmanlık alanı küçük araç ve kamyonet üretimi. Ancak yapılan incelemelerde, 64 modelde güvenlik testlerinde yapılan usulsüzlüklerin tespit edildiği ortaya çıktı. Bu durum, şirketin Japonya ve diğer ülkelere olan araç sevkiyatını durdurmasıyla sonuçlandı.

Soruşturma, Daihatsu'nun güvenlik testleri ve diğer prosedürlerde 174 yeni usulsüzlük tespit etmesiyle derinleşti. Sorunlar, nisan ayındaki kapı döşemelerindeki usulsüz testlerle başlamış, ardından mayıs ayında yan çarpışma testlerinde de sorunlar yaşandığı ortaya çıkmıştı. Daihatsu Başkanı Soichiro Okudaira, güvenlik testlerindeki hilelerin çalışanlar üzerindeki yoğun baskı nedeniyle gerçekleştiğini kabul etti.

Toyota'nın küçük araç üreticisi Daihatsu'nun yaşadığı bu skandal, Japonya'da son yıllarda benzer güvenlik ve ihlallerin tespit edildiği diğer otomobil üreticilerini de etkilemiş durumda. Ancak şu ana kadar herhangi bir kaza veya ölüm vakası bildirilmedi.

Daihatsu'nun dört fabrikasının üretim hatlarının kapanması, yerel ekonomi, istihdam ve şirketin gelirleri üzerinde endişelere yol açtı. Daihatsu, üretim ne zaman başlayacağı konusunda net bir açıklama yapmazken, hatların en azından Ocak ayına kadar kapalı kalabileceği belirtiliyor. Bu süre zarfında, şirketin kazançları ve yerel ekonomi üzerindeki etkisi yakından izlenecek.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

ulaştırma bakanlığı Daihatsu Japonya Güvenlik Otomobil Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title