Haberler

    Tersine rekor: Disney+'ın ne kadar abone kaybettiği açıklandı!

    Güncelleme:

    Disney+, son üç ayda 11.7 milyondan fazla abone kaybederek tarihinin en büyük düşüşünü yaşadı. İşte ayrıntılar!

    Disney+'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının konu alındığı Atatürk dizisini yayınlamama kararı son dönemin en çok konuşulan konularından birisi. Özellikle sosyal medyada şirketin bu kararıyla ilgili tepkiler çığ gibi büyürken, platforma boykot çağrıları yapılmaya başlandı.

    Kullanıcılar Türkiye için böylesine önemli bir ismin lobicilik faaliyetleriyle bu gibi konulara malzeme edilmesinin ardından platformdaki aboneliklerini sonlandırmaya başladı. Kısa bir süre önce de Disney+'ın dünya genelinde ne kadar abone kaybettiği belli oldu.

    Disney+ ne kadar abone kaybetti?

    The Spectator Index'in son raporuna göre Disney+, son üç ayda 11.7 milyondan fazla abone kaybederek tarihinin en büyük düşüşünü yaşadı. Video akış hizmetinin ülkemizdeki son durumu ise şimdilik belli değil. Ancak Atatürk dizisiyle ilgili yaşananları göz önünde bulundurursak benzer bir durumun söz konusu olduğunu söyleyebiliriz.

    BREAKING: Disney+ lost over 11.7 million subscribers in the past three months, its biggest ever decline.

    — The Spectator Index (@spectatorindex) August 9, 2023

    Disney+ Türkiye pazarına geçtiğimiz yıl giriş yaptı. Özellikle içerik kalitesi ve çeşidiyle ülkemizdeki insanlar tarafından heyecanla beklenen platform, son bir yılda Recep İvedik 7 gibi Türk yapımlarıyla abonelerin karşısına çıktı. Ancak platform geçtiğimiz ay aldığı ani bir kararla bünyesinde tüm Türk içeriklerini kaldırdı.

    Disney+'a yine zam geldi: Sıra Türkiye'ye geliyor…

    Bu gelişmenin ardından yukarıda da belirttiğimiz üzere bir süredir çekimleri devam eden Atatürk dizisiyle ilgili tartışmalar başladı. Bu noktada Disney+, Atatürk dizisinin platformda yayınlanmamasına karar verdi. Ermeni lobisinin diziyle ilgili yaptığı olumsuz paylaşımların bu kararda etkili olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra dizi için bir de yayın takvimi hazırlandığını belirtelim. Buna göre yapım belirli tarihlerde televizyonlarda ve sinemalarda gösterime girecek.

    Disney+ tarafından hazırlanan Atatürk dizisinin yayın takvimi ise şu şekilde olacak:

    29 Ekim'de FOX TV'de 1. film

    3 Kasım'da sinemalarda 1. film

    22 Aralık'ta sinemalarda 2. film

    2024 yazında her iki film de FOX TV ekranlarında tekrar yayınlanacak.

    Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

    Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

    Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

    Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

    Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

    Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

    Bakmadan Geçme

    1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! O mu bu mu soruları 2024! #129300 1-2 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 2 Haziran Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 2 Haziran burç yorumları nedir? Lewandowski kaç yaşında, bu sene kaç maç yaptı, kaç gol attı? Limon FC maçı CANLI izle! YouTube Limon FC Kunisports canlı nereden izlenir? Güney Kore - Türkiye voleybol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? #129342 #127952 Yalı Çapkını final mi yapıyor? Yalı Çapkını bitiyor mu 2024? Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 31 Mayıs Cuma 2024?
    ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

    ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title