Haberler

Sony, PSVR2 Üretimini Durdurdu İddiası

Güncelleme:

Sony'nin, satışların düşmesi ve rekabetin kızışması nedeniyle PSVR2 sanal gerçeklik gözlüğünün üretimini durdurduğu bildirildi. Bloomberg'in yeni raporuna göre Sony, üretimi yeniden artırmadan önce PSVR2 stoklarını bitirmeyi hedefliyor.

Sony, geçtiğimiz yılın başlarında büyük umutlar ile yeni nesil VR gözlüğü PlayStation VR2 (PSVR2) modelini tanıttı. Ancak pahalı fiyatı ve oyun çeşitliliğinin yeterli olmamasıyla beklentileri karşılayamadı. İddialara göre Sony, PSVR2'nin üretimlerini askıya aldı.

PlayStation VR2 üretimi durduruldu iddiası

Sony'nin, satışların düşmesi ve rekabetin kızışması nedeniyle PSVR2 sanal gerçeklik gözlüğünün üretimini durdurduğu bildirildi. Bloomberg'in yeni raporuna göre Sony, üretimi yeniden artırmadan önce PSVR2 stoklarını bitirmeyi hedefliyor.

PlayStation VR2, 2023 yılının başlarında 22 bin TL'lik bir fiyat etiketiyle piyasaya sürüldü. Ancak satışlar, Meta Quest gibi ek donanım gerektirmeyen VR gözlüklerin gerisinde kaldı. Bir teknoloji analisti ise satışlardaki düşüşün, PSVR 2'nin ayrı PlayStation konsoluna ihtiyaç duymasından kaynaklandığını söyledi.

132132312

Ayrıca Sony'nin yeterli yelpazeye ulaşamadığı oyunlar da PSVR2 satışlarını etkileyen bir diğer faktör oldu. Yüksek kaliteli VR oyunları geliştirmek, standart oyunlardan çok daha fazla kaynak gerektiriyor. Bu da Sony'nin VR oyunlarında çeşitlendirme yapmasını engelledi.

Ayrıca kullanıcı tabanının nispeten küçük kalması nedeniyle, birçok stüdyo PSVR2 oyunlarına büyük yatırım yapmakta tereddüt ediyor. Yeni içerik eksikliği ise kullanıcıları PlayStation VR2 almaktan uzaklaştırıyor.

Sony şimdi üretimi durdurarak beklentileri karşılamayan gözlüğün stoklarının azalmasını bekliyor. Şirketin, PSVR2'yi Meta Quest gibi tek parça VR gözlüklerine karşı nasıl daha iyi konumlandırıp konumlandıramayacağını göreceğiz.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Bloomberg Sony Oyun Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ayşe Dinçer kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Dinçer kaç yaşında, nereli? Ayşe Dinçer biyografisi! BAHAR 11. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Bahar 11.bölümde (son) neler oldu? Telepati Nedir ve Nasıl Yapılır? Akıl Okuma Mümkün mü? BAHAR DİZİSİ BUGÜN YOK MU? #127916 Bahar 12. bölüm neden yok? 6- 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128226 Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURULARI | MEB atama başvurusu ekranı! Başvurular ne zaman, nereden yapılacak? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURU EKRANI! E-Devlet 20 bin öğretmen ataması başvuru nereden yapılır? İyi Kadın Sendromu Nedir ve Belirtileri Nelerdir? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI 2024! #128226 20 bin öğretmen ataması başvuruları nasıl yapılır? Öğretmen ataması başvuru ne zaman? 2024 Eurovision ne zaman? Eurovision yarı final saat kaçta, hangi kanalda? MEB Öğretmen ataması başvuru tarihi açıklandı mı? Başvurular nereden, nasıl yapılır? Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu! MEB 2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama başvuruları ne zaman? MEB Atama başvuruları nasıl yapılacak? 2024 Öğretmen atamasından KPSS ve mülakat var mı? Kontenjanlar ve branş dağılımı açıklandı mı? Öğretmen atama sayısı belli oldu! MEB Öğretmen kadro ve branş dağılımı ne olacak? Hangi branştan ne kadar atama yapılacak? YASİN CENGİZ NE KADAR KAZANIYOR? Yasin Cengiz kimdir, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title