Haberler

Sony Ericsson 3. Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı

Akıllı telefonlar Sony Ericsson satışlarının yüzde 80'inden fazlasını oluşturdu.

2011 3. çeyreğinde Sony Ericsson'un vergi öncesi toplam kârı 31 milyon Avro oldu ve satışlarda geçen yıla göre kaydedilen yüzde 33'lik artış da şirketin Android tabanlı akıllı telefon stratejisinin başarısını bir kez daha ortaya koydu.

18 Ekim 2011 – Sony Ericsson, 2011 yılının 3. çeyreğinde vergi öncesinde toplam 31 milyon Avro kâr elde etti. Geçen yılın aynı çeyreğine göre satışlarını yüzde 33 arttıran Sony Ericsson'un satışlarının yüzde 80'inden fazlasını akıllı telefonlar oluşturdu. Sony Ericsson'un üstün performansı, şirketin, Ağustos 2011 itibariyle global pazarda yüzde 48 payla 35 ülkede lider olan Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlara odaklanma stratejisinin başarısını da gösterdi.

Sony Ericsson, 2011'in 3. çeyreğinde 9,5 milyon telefon sevk etti. Akıllı telefon sevkiyatında kaydedilen artış geçen yıla göre yüzde 9 azalan feature phone sevkiyatını kısmen telafi etti. Geçen yılın 3. çeyreğiyle karşılaştırıldığında kaydedilen yüzde 25 oranındaki artış ise akıllı telefon hacmindeki artıştan kaynaklandı.

2011'in 3. çeyreğinde kaydedilen 1,6 milyar Avroluk satış geçen yıla göre değişmedi. Bu çeyrekte yüzde 27 olarak gerçekleşen gayrisafi kâr ise geçen yıla göre yüzde 3, bir önceki çeyreğe göre yüzde 4 azaldı. Bu değişikliğin nedeni olarak lojistik ayarlamalar, bölgesel faktörler ve stok durumu gösterildi.

Sony Ericsson'un vergi öncesi kârı 3. çeyrekte 31 milyon Avro oldu. Geçen yılın 3. çeyreğinde bu değer 62 milyon Avroydu. Bu yılın bir önceki çeyreğinde vergi öncesi zarar ise 42 milyon Avro olarak gerçekleşmişti. 2011'in 3. çeyreğinde kaydedilen ilerlemenin nedeni ise satışlardaki artış ve işletme maliyetlerindeki düşüşten kaynaklandı.

Bu çeyrekte net kâr bir önceki çeyreğe göre 50 milyon Avro arttı, ancak geçen yıla göre 49 milyon Avro azaldı. Sony Ericsson'un işletme faaliyetlerinden elde ettiği nakit akışı ise 53 milyon Avro olarak gerçekleşti. 2011'in 3. çeyreğinde ödenen 51 milyon Avroluk dış borcun ardından, bu çeyrek toplam 718 milyon Avro borçla kapandı. Sony Ericsson'un nakit tutarı 30 Eylül 2011 itibariyle 466 milyon Avroydu.

Sony Ericsson bu çeyrek itibariyle global Android tabanlı telefon pazarında hacim olarak yüzde 12, değer olarak yüzde 11'lik paya sahip oldu.

Sony Ericsson Başkan ve CEO'su Bert Nordberg, şirketin 2011 3. çeyrek sonuçlarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Vergi öncesi kârda 73 milyon Avroluk net iyileşme ve satışlarda bir önceki çeyreğe göre yüzde 33 oranında artış kaydettik. Android tabanlı Xperia™ akıllı telefon satışları artık toplam satışlarımızın yüzde 80'inden fazlasını oluşturuyor ve bugüne kadar 22 milyon Xperia akıllı telefon sevk ettik. Akıllı telefon pazarına yatırım yapmaya devam ederek tüm portföyümüzü 2012 yılında akıllı telefonlara taşıyacağız."

Kaynak: Bültenler / Teknoloji

Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title