Haberler

Selçuk Bayraktar, Fergani Projesi'ne İlişkin Açıklamalar Yaptı

Güncelleme:

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Fergani CEO'su Selçuk Bayraktar, SpaceX'e ait uzay aracında bulunan Alper Gezenavcı'nın fırlatılmasını Taksim Meydanı'ndaki bir etkinlikte takip etti. Bayraktar, projelerine ilişkin açıklamalarda bulunarak, ilk uydularını bu yıl uzaya fırlatmayı hedeflediklerini belirtti.

Uzaya çıkan ilk Türk Alper Gezenavcı'nın içinde bulunduğu SpaceX'e ait uzay aracı Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Fergani CEO'su Selçuk Bayraktar, dün gece 00: 49'da fırlatıldı. Bu anı Taksim Meydanı'ndaki "dome çadır" adı verilen dev kubbeli planetaryumda takip eden Selçuk Bayraktar, projelerine ilişkin bazı açıklamalar yaptı.

Selçuk Bayraktar : "İlk uydumuzu bu yıl uzaya fırlatmış olacağız"

Henüz yolun başında olan Fergani oluşumu hakkında konuşan Selçuk Bayraktar, projenin planlanan şekilde gittiğini belirtti.  ilk uydularını bu yıl uzaya fırlatmış olacakları yineleyen Bayraktar, projeye ilişkin şu ifadelere yer verdi;

Yörünge transfer araçları üzerine de çalışıyoruz. Ülke olarak sadece insansız hava araçlarında değil fırlatma etki sistemlerinde, roket motorlarında da artık katı yakıtlı motorlarını yapabilir hale geldi. Daha çok savunma sanayisi alanında bunlar. Bizlerin de hedefi Fergani adlı girişim olarak fırlatma sistemlerini geliştirmeyi hedefliyoruz.

Fergani neler yapmak istiyor?

Fergani, ilk olarak alçak yörünge uydu sistemleri üzerine geliştirmelere başlayacak. Burada SpaceX'in Starlink uydu internet şirketinin yaptığı gibi LEO yörüngesine (160 km- 2 bin km) küçük boyutlu uyduları taşıma işlemleri üzerine yoğunlaşacak.

Bayraktar açıkladı: Teknofest 2024'ün hangi ilde yapılacağı belli oldu!

Bu doğrultuda bir diğer adım ise tekrar kullanılabilir sistemler olacak. Zaten Selçuk Bayraktar da Musk'ın yükünü uzaya bıraktıktan sonra yere iniş yapabilen Falcon 9 roketlerini tekrar kullanarak nasıl maliyetten tasarruf yaptığını ve geleceğin bu alanda olduğunu daha önce belirtmişti.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşınız.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Selçuk Bayraktar Fergani Spacex Taksim Selçuk CEO Uzay Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title