Haberler

San Lorenzo Gecesi Film Gösterimi

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin ön bahçesinde Eylül ayının başından beri süren açık hava gösterimleri devam ediyor.

görsel turkish player

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin ön bahçesinde Eylül ayının başından beri süren açık hava gösterimleri devam ediyor. NHKM Sinema Topluluğu'nun düzenlediği gösterimler, film sonrası sohbetleri ile gösterime gelenlere sıcak bir ortam sunuyor. Kadıköy, Bahariye'de bulunan bu Kültür Merkezi 23 Eylül Cuma akşamı saat 21.00'da ünlü İtalyan yapımı olan San Lorenzo Gecesi'ni sinemaseverlere sunuyor.

San Lorenzo Gecesi adlı filmi kısaca anlatmak gerekirse İtalyan Sineması'nın öncü yönetmenlerinden Paolo ve Vittorio Taviani kardeşlerin, İkinci Dünya Savaşı'nın son günlerinde Nazi baskısına karşı mücadele veren bir Toskana köyü hakkındaki filmi olduğunu söyleyebiliriz.

Filmde, San Lorenzo'da, kayan yıldızları seyrettikleri bir gecede oğluna 1944 yılında yaşadığı benzer bir gecenin hikayesini anlatmaya başlayan Cecillia'nın, çocukluk anıları aracılığı ile küçük Toskana köyünün sakinlerinin Nazi işgalcilere meydan okuyuşunun hikayesine tanık oluruz. Siz de NHKM tarafından düzenlenen İnsanlık Tarihi adı altında film gösterimlerine katılım göstererek farklı perspektifler edinebilirsiniz.

Habere ulaşmak için- turkishplayer.com

Kaynak: Turkishplayer.com / Teknoloji

San Lorenzo Eylül Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title