Haberler

    Safari'nin alt arama çubuğu özelliği Chrome için geliyor

    Güncelleme:

    Safari, iPhone kullanıcılarının vazgeçemediği tarayıcı olarak biliniyor. Şimdi ise Safari'nin alt arama çubuğu özelliği Chrome için de gelecek.

    Safari, iPhone kullanan kişilerin vazgeçemediği şüphesiz iPhone'lar için tasarlanmış en iyi tarayıcı. Bu kadar çok tercih edildiği için Apple onu arka plana atmıyor ve sürekli güncel tutmaya çalışıyor. Apple'ın getirdiği bazı yenilikler de diğer tarayıcılara yol göstererek öncü oluyor. Bunun son örneği de Safari alt arama çubuğu özelliğinin Google Chrome için gelecek olması.

    Safari alt arama çubuğu Chrome için yolda

    Apple, iOS 15'te Safari'deki arama çubuğunu taşıdığında interneti ya da en azından bazı kişileri şaşırttı. Ancak parmağın daha kolay ulaşması nedeniyle bu özellik fazlasıyla sevildi. Şimdi de Chrome, bu tasarım değişikliğini benimseme kararı aldı. Steve Moser ilk olarak iOS için Chrome'un yayın öncesi sürümüne eklenen yeni adres çubuğu ayarının ekran görüntüsünü paylaştı.

    Google Chrome için gelen bu yeni özellik adres çubuğunu üst veya alt olarak değiştirmenize imkan veriyor. Dokunup basılı tuttuğunuzda da bu çubuk alt ve üst olarak kolayca yer değiştiriyor. Özellik TestFlight aracılığıyla denendi ve üstteki ekran görüntüsü paylaşıldı.

    Safari'deki bu özelliğin Chrome için gelmesi ayrıca iki tarayıcı arasında geçiş yapan insanlara da kolaylık sağlayacaktır. Tam zamanlı Chrome kullanıcıları da Safari'nin 2021'de kullanıma sunduğu popüler seçeneğin keyfini çıkarabilme imkanına erişecek.

    Hayat kurtarır: iOS 17 ile Safari'ye gelecek 9 yenilik!

    iOS 17'den itibaren Safari, Ayarlar >Safari >Sekmeler bölümünde varsayılan alt arama çubuğunu klasik üst konuma geçirmenize olanak tanır. Belirtmekte fayda var ki önceki sürümlerde arama çubuğunun yerini değiştirdiğinizde arama çubuğunu kaydırarak sayfa değiştirme işlevini kaybediyordunuz. Ancak iOS 17 ile birlikte bu sorun giderildi ve kolaylık sağlandı.

    Maalesef Chrome için gelen alt arama çubuğunda sekmeler arasında gezinmenize olanak tanınmayacak. Bu açıdan Safari hala daha işlevsel olma özelliğini koruyor. Ayrıca Safari'deki arama çubuğunu yukarı kaydırdığınızda tüm sekmeleri görme imkanı da Chrome için gelmeyecek.

    Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Chrome Teknoloji Haberler

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

    Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

    Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

    3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

    3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

    Bakmadan Geçme

    Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
    Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

    Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title