Haberler

Pixar Daha Fazla Devam Filmi Yapmayacak

Pixar Daha Fazla Devam Filmi Yapmayacak Pixar, 2019'dan sonrası için devam filmi düşünmediğini açıkladı.

Pixar Daha Fazla Devam Filmi Yapmayacak

Pixar, 2019'dan sonrası için devam filmi düşünmediğini açıkladı.

Bildiğiniz üzere son zamanlarda Pixar'ın gelmesi beklenen devam filmleri konuşulmakta. Örneğin, 2 Eylül 2016'da çıkacak olan Kayıp Balık Nemo'nun devam filmi Kayıp Balık Dory (Finding Dory) de bunlardan birisi. Pixar'ın en çok gelir elde ettiği filmlerden biri olan Kayıp Balık Nemo, 2003 yılında vizyona girmişti. Bir çok ödülü kazanan yapımdan senelerdir devam filmi bekleniyordu.

Aynı Kayıp Balık Nemo gibi bir çok filminde devam filmi bekleniyor. Arabalar 3 (Cars 3), Oyuncak Hikayesi 4 (Toy Story 4) ve İnanılmaz Aile 2 (Incredibles 2)'nin devam filmi geliştirilmesi devam ediliyor. Fakat Pixar hayranlarına göre bunlar yeterli değil. Bunlar dışında Ratatouille, Wall-E, Yukarı Bak (Up) ve Ters Yüz (Indise Out) gibi hikayesi bitmiş yapımlara da devam filmi bekliyorlar. Fakat Pixar, bunları yapmayacağını açıkladı.

Jim Morris ise bu konu hakkında şu açıklamalarda bulundu; "Bir devam filmi yapmak bazı açılardan, sıfırdan bir film yaratmaktan daha zordur. Çünkü elinizde, halihazırda var olan bir dünya varken; bir yandan üzerine bir şeyler koyarak ilerlemeli, öbür yandan da size karşı olan beklentileri karşılamak zorundasınız." Ayrıca sözlerine şu şekilde devam etti; "Pete Docter'ın (Inside Out'un yönetmeni) bir sonraki filmi için esaslı fikirleri var. Brad Bird (Ratatouille'un yönetmeni) ise The Incredibles'ın üzerinde uğraşıyor ve bir devam filmi hakkında pek de konuşmadık. ve Wall-E ise, onu yarattığımdan beri kalbime fazlasıyla yakın." Ayrıca İnanılmaz Aile 2 ve Oyuncak Hikayesi 4'den sonraki vizyona girecek olan tüm filmlerin orijinal olduğunu belirtiyor.

Pixar'ın şuanda 3 adet orijinal filmi bulunuyor. Bunlardan birisi 22 Kasım 2017'de vizyona girecek olan Coco.

coco-pixar Pixar

Pixar Daha Fazla Devam Filmi Yapmayacak

Pixar'ın devam filmi yapmayacak olması aslında oldukça başarılı bir karar olabilir. Çünkü Ters Yüz gibi orijinal bir yapım olarak gelen hikayesi tek filmde biten yapımların ne kadar etkileyici olduğunu hep birlikte gördük. Bundan sonraki yıllarda gelecek olan orijinal filmler neden bu kadar başarılı olmasın? Tabii Oyuncak Hikayesi gibi devam filmlerinin de başarısını biliyoruz. Fakat devam filmleri de her zaman başarılı olacak diye bir kaide yok. Şimdilik bu karara karşı Pixar'a karşı saygı duymamız gerekiyor.

Ancak bir süre sonraki gelen tepkilere karşı Jim Morris şu sözleriyle de bir açıklama yaptı; "Eğer fikir çıkarsa, her sene bir orijinal film ve her iki senede bir devam filmi olabilir." Bu belirsizlikle, önümüzdeki yapımların tadını çıkarmak zorunda olduğumuz aşikar."

Kaynak: Turkishplayer.com / Teknoloji

Jim Morris Eylül Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title