Haberler

    Otonom Araçlar Domino's Pizza Kuryesi Oluyor!

    Ford ve Domino's tarafından dün yapılan bir duyuru, pizza kuryeleri için kötü haber anlamına gelebilir.

    Ford ve Domino"s tarafından dün yapılan bir duyuru, pizza kuryeleri için kötü haber anlamına gelebilir. Yapılan ortak basın açıklamasına göre, şirketler Ford"un otonom Fusion test araçlarını kullanarak pizza servisi yapmak için güçleri birleştiriyor.

    Domino"s müşterileri rastgele seçecek

    İki firmanın Michigan eyaletinde yer alan Ann Abor sokaklarında uygulamaya koyduğu bu sistem, otonom araçların geliştirilmesi için örnek teşkil ediyor. Bu çalışma, pizza servisi için denemesi yapılan ilginç çalışmaların ilki değil ve muhtemelen sonuncusu da olmayacak. Daha önce yine Domino"s, Yeni Zelanda"da drone ve kendi kendini kontrol eden robot ile pizza servisi gerçekleştirmişti.

    Sürücüsüz araç teknolojisinin yer aldığı Ford Fusion Hybrid aracının kullanılacağı testte, iki şirket Ann Arbor bölgesinde sipariş veren insanlardan rastgele seçim yapacak ve siparişini sürücüsüz araçla gönderecek. Müşteriler, GPS ve SMS bilgilendirmesi ile siparişlerinin nerede olduğunu görebilecek. Görünüşe bakılırsa sürücüsüz araç teknolojisinin yaygınlaşması ile birlikte buna benzer işbirliklerini daha fazla göreceğiz.

    Proje için seçilen müşteriler, siparişleri geldiğinde onu teslim alabilmek için aracın park ettiği yere gitmek zorunda olacaklar. Bu evlerinin önünde bir açıklık mevcutsa orası, değilse de sokağı olabilir. Domino"s tarafından yapılan açıklamada bu durumun da gözleneceği ve gelecek anlaşmalarla pizzayı kapıya kadar ulaştıracak teknolojik çözümlerin aranacağı belirtildi.

    Araçların direksiyonunda her duruma karşı birer sürücü bulunacak ancak acil durumlar dışında herhangi bir müdahalede bulunmayacaklar. Bölgedeki araçlar sayesinde toplanan veriler daha büyük çaplı otonom araçların geliştirilmesinde ve kullanıma sunulmasında kullanılacak. İşin psikolojik boyutunu da inceleyecek olan ekipler müşterilerin otonom pizza servis aracıyla nasıl etkileşime geçtiklerini de inceleyecek ve gelecek planlarını şekillendirecekler.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Yeni Zelanda Michigan Fusion Ford Teknoloji Haberler

    Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

    Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

    Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

    Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

    Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

    Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

    Bakmadan Geçme

    Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
    İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

    İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title