Haberler

    Netflix'te fırtınalar kopuyor! Tarihi kayıp

    Güncelleme:

    Netflix geçtiğimiz çeyrekte 200 binden fazla abone kaybetti. Bu düşüş devam ediyor. Öyle ki rekor seviyelere ulaşmış durumda.

    Netflix, geçtiğimiz yıldan bu yana rekor sayıda abone kaybetti. Bunu da bizzat şirketin kendisi paylaşmış olduğu kazanç raporlarında paylaştı. Her ne kadar geliri önemli bir ölçüde yükselmiş olsa da 1 milyondan fazla kişi platformdaki aboneliğini sonlandırdı.

    Netflix 1 milyondan fazla abone kaybetti!

    Netflix, bu yılın ilk üç ayında 200 binden fazla abone kaybetti. Üstelik buna hizmetlerini durdurduğu Rusya'daki 700 binden fazla kullanıcısı da dahil değil. Şimdi ise 1 Nisan ila 30 Haziran tarihleri arasındaki durumu paylaştı.

    Buna göre şirket, 3 ay içerisinde 970 bin abone kaybetti. Tabii kendileri 2. çeyrekte 2 milyon abone kaybı beklediğini bunun çok daha altında kaldıkları için durumdan memnun olduklarını söyledi. Zira 3. çeyrekte 1 milyon yeni abone kazanmayı hedefliyorlar.

    Netflix hesap paylaşan kullanıcılardan ekstra ücret alacak!

    Hatta beklenenden az kayıp yaşanmasını Stranger Things'in 4. sezonuna bağlayan birçok kişi var. İzlenme verilerine baktığımızda Squid Game'i bile kat be kat gerisinde bıraktığı için bunun büyük oranda doğru olduğunu kabul edebiliriz.

    Fakat yine de şirket tehlikenin farkında. Disney+ ve HBO Max gibi birçok dijital akış platformu güçlenerek geliyor. Üstelik fiyat tarafında da çok daha avantajlı gözüküyorlar. Ayrıca Netflix gibi abone kaybı değil, milyonlarca yeni abone açıklıyorlar.

    Dolayısıyla Netflix, şifre paylaşımının önüne geçerek ve de reklamlı yeni hizmetini kullanıma sunarak daha fazla abonelik oluşturulmasını sağlamaya çalışıyor. Fakat yine de bu kadar büyük bir düşüş yaşanması tüm platformlar için uyarı niteliği taşıyor.

    Gelir tarafında ise şirket adına olumlu gelişmeler yaşanıyor. Açıklanana göre, kasaya giren parada geçtiğimiz yılın aynı dönemine, yani 2. çeyreğine göre yüzde 8.6 oranında bir artış yaşandı. Bu sayede geliri de 7.3 milyar dolardan 7.9 milyar dolara yükseldi.

    Şirketin net karı ise yüzde 6.5 oranında yükseldi. Paylaşılan verilere göre 1.3 milyar dolardan 1.4 milyar dolara çıktı. Yani gelir 600 milyon dolar artmış olmasına rağmen net kar 100 milyon dolar civarında bir artış gösterdi.

    Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Koruyucu Aile Günü Rusya Haberler

    Sürpriz buluşma! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener ile görüşecek

    Sürpriz buluşma! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener ile görüşecek

    Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

    Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

    Zehra Güneş'in son hali sevenlerini kahretti

    Zehra Güneş'in son hali sevenlerini kahretti

    Bakmadan Geçme

    SGK 344 sözleşmeli personel alımı başvuru şartları neler? Kamuda sözleşmeli personel ne demek? Adana 2024 yılı kurban satış ve kesim yerleri nereler? Özel sektöre Kurban bayramı tatili kaç gün? Kurban bayramı idari tatil mi, resmi tatil mi? EKPSS TERCİH BAŞLADI MI 2024? EKPSS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? EKPSS TERCİH KILAVUZU! Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman, ne kadar yatacak? Erzurum Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Erzurum'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? E - OKUL NE ZAMAN KAPANIYOR 2024? MEB e - Okul not ve DEVAMSIZLIK kapama tarihi ne zaman? Gaziantep Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Gaziantep'te kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? FERDİ KADIOĞLU FENERBAHÇE'DEN GİDİYOR MU? #9917 Ali Koç transfer ile ilgili ne dedi? Bonservis için takam verdi! #129349 Antalya Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Antalya'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Samsun Kurban kesim ve satış yeri 2024: Samsun'da kurban pazarı hangi ilçeye ve nereye kuruluyor? MOURİNHO MALİYETİ NE KADAR? Ali Koç açıkladı: Mourinho yıllık maliyeti kaç para? Kayseri Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Kayseri'de kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? İzmir'de kurban satış ve kesim yerleri nereler? İşte 2024 İzmir kurban pazarı konumları Ankara Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Ankara'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor?
    FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'yi mi getirildi? CHP'li Salıcı iddiayı TBMM Dışişleri Komisyonu gündemine taşıdı

    FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'yi mi getirildi? CHP'li Salıcı iddiayı TBMM Dışişleri Komisyonu gündemine taşıdı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title