Haberler

    NASA ve Lockheed Martin X-59 Süpersonik Uçağını Tanıtacak

    Güncelleme:

    NASA ve Lockheed Martin, X-59 süpersonik uçağını tanıtmaya hazırlanıyor. Uçak, ultra sessiz süpersonik uçuş amacıyla geliştirildi ve önümüzdeki hafta resmen tanıtılacak. X-59'un en büyük özelliği, süpersonik uçarken patlamaya yol açmamasıdır.

    Nasa ve Lockheed Martin uzun süredir X-59 süpersonik uçağı üzerinde çalışıyor. "Ultra sessiz" süpersonik uçuş amacıyla geliştirilen X-59; on yıllık Quesst misyonunun önemli bir parçasını oluşturuyor. Uçağının önümüzdeki hafta resmen tanıtılması planlanıyor.

    Nasa ve Lockheed Martin X-59 süpersonik uçağı hangardan çıkıyor

    Süpersonik uçak, 12 Ocak'ta Kaliforniya'daki Edwards Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki hangardan çıkarılacak. 30 metre uzunluğunda ve Mach 1.4 hızında olan X-59'un en büyük özelliği ise süpersonik uçarken patlamaya yol açmaması.

    Lockheed Martin ve NASA Skunk Works tarafından hazırlanan X-59, önümüzdeki aylarda uçuş testlerine doğru ilk adımı atmış olacak. İlk aşamada uçağın performansı ve sessiz süpersonik teknolojileri değerlendirilecek.

    312132123132

    Daha sonra ise ABD'deki bazı şehirlerde yapılacak testlerle vatandaşların süpersonik patlamalara karşı tepkileri hakkında veri toplanacak. NASA'nın açıklamasına göre, "yüksek sonik patlama yerine yumuşak bir gürültü" yaratacak şekilde tasarlandı.

    İlk olarak 1970'li yıllarda ticari uçuşlara başlayan Concorde, yaklaşık 30 yıl boyunca ses hızının üzerinde yolculuklara imza atmıştı. Ancak eski süpersonik uçak, gürültü sorunları nedeniyle 2003 yılında emekliye ayrılmıştı.

    NASA ise X-59 programının ilk kez sivil süpersonik hava yolculuğuna izin vereceğini düşünüyor. Uçağın hizmete girmesi, bu hedef kapsamında önemli bir adımı temsil ediyor. X-59'un ani gürültüyü daha sessiz bir hale getirmesi ile bu uçakların oluşturduğu gürültü kirliliğinin önüne geçebilir.

    Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Lockheed Martin NASA Havacılık Teknoloji Güncel Haberler

    Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

    Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

    Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

    Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

    Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

    Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

    Bakmadan Geçme

    6-8 EKİM OLAYLARI NE? Kobani olayları ne zaman oldu, kaç kişi öldü, olay ne? Öğretmen il içi atama sonuçları! Öğretmen il içi yer değiştirme sonuçları açıklandı mı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 23 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Lara kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Lara kaç yaşında, nereli? Lara biyografisi! TOKİ konut ve iş yeri satışı ne zaman? TOKİ açık artırma ne zaman, saat kaçta? ALTIN FİYATALARI DÜŞÜYOR MU? 23 Mayıs canlı altın fiyatları! Ata, yarım, çeyrek, gram altın ne kadar? 23 Mayıs hangi burç? 23 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 23 Mayıs tarihi hangi burç olur? Metin Akdülger Sandık Kokusu dizisinden ayrıldı mı? Sette kriz mi çıktı? EKPSS SONUÇ EKRANI! EKPSS saat kaçta açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS sonucu nasıl öğrenilir? Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
    Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

    Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title