Haberler

    Milyar Dolar Değerindeki Asteroit Dünya'ya Teğet Geçecek

    Güncelleme:

    Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, Eyfel Kulesi'nden de daha büyük olduğu söylendiği asteroitin Dünya'nın yanından zarar vermeden geçeceğini açıkladı.

    Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi Nasa, Eyfel Kulesi'nden de daha büyük olduğu söylendiği asteroitin Dünya'nın yanından zarar vermeden geçeceğini açıkladı.

    4660 Nereus adlı yumurta şeklindeki asteroit, 330 metre uzunluğunda ve 11 Aralık Cumartesi günü 23.700 km/s hızla hareket ederek Dünya'nın yörüngesine girecek.

    Asteroitin çarpmadan belirli bir mesafeden Dünya'nın yanından geçmesi bekleniyor.

    Nereus, adını Dünya'nın kişileşmesi olan Gaia'nın oğlu olan Yunan deniz tanrısından alıyor.

    Asteroit, Dünya ile Ay arasındaki mesafenin yaklaşık 10 katı olan yaklaşık 3,86 milyon km uzaklıkta olacak. Bu mesafe büyük gözükse de evren için aslında küçük bir mesafe.

    Nasa, Dünya'nın 193 milyon kilometre yakınına gelen herhangi bir uzay nesnesini "Dünya'ya yakın bir nesne" olarak ve 7,5 milyon km içindeki herhangi bir hızlı hareket eden nesneyi "potansiyel olarak tehlikeli" olarak belirleniyor.

    10 YIL SONRA UĞRAYACAK

    İlk olarak 1982'de keşfedilen Nereus'un 1.82 yıllık Güneş yörüngesi, onu neredeyse her 10 yılda bir Dünya'ya yaklaştırıyor. Nereus güneş sistemi bölgemizi çok sık ziyaret ettiğinden NASA ve Japon uzay ajansı JAXA, bir zamanlar JAXA'nın Hayabusa uzay aracını kullanarak buradan bir örnek toplamayı düşündüler. Ancak sonra başka bir asteroide uğramaya karar verdi.

    NASA, Nereus'un Dünya'ya bir sonraki yakın yaklaşımını 2 Mart 2031 ve Kasım 2050'de yapacağını tahmin ediyor.

    Nereus'un NASA tarafından gönderilen potansiyel bir robotik araç için hedef olmanın ötesinde, potansiyel uzay madenciliği için de cazip bir ödül olmasıdır.

    600.000'den fazla asteroiti izleyen bir veri tabanı olan Asterank, asteroidin toplam 4,71 milyar dolar değerinde nikel, demir ve kobalt yataklarına sahip olduğunu tahmin ediyor.

    Kaynak: Space Mag Türkiye / Teknoloji

    Eyfel Kulesi NASA Haberler

    Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

    Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

    Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

    Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

    Canlı yayında 'Dilan Polat cezaevinde değil' sözlerine soruşturma başlatıldı

    Canlı yayında "Dilan Polat cezaevinde değil" sözlerine soruşturma başlatıldı

    Bakmadan Geçme

    Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
    Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

    Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title