Haberler

Microsoft, Xbox ve PC arasındaki etkileşimi artırmayı hedefliyor

Güncelleme:

Xbox CEO'su Phil Spencer'ın açıklamalarına göre Microsoft, Xbox ve PC oyunculuğunu birleştirmek için planlar yapıyor. Şirket, Xbox platformunu rakip dijital mağazalara açmayı düşünüyor ve engelleri kaldırmayı hedefliyor. Ayrıca Microsoft'un eski nesillere yönelik geriye dönük uyumluluk üzerinde çalıştığı ve taşınabilir bir cihazla rekabeti artırmak istediği belirtiliyor.

Microsoft bir süredir Xbox ve PC arasındaki etkileşimi artırıyor. Game Pass gibi uygulamalar ile iki hizmetindeki oyuncu deneyimini birleştirmeyi hedefliyor. Xbox CEO'su, konsolun geleceğine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Xbox ve PC oyunculuğu nereye gidiyor?

Xbox CEO'su Phil Spencer'ın son yorumları, Microsoft'un oyun ekosisteminde yeni bir sayfa açmak istediğini gösteriyor. Xbox platformuna özel konsol ekosistemi ile Windows PC oyunculuğunu birleştirmek için planlar hazırlandı.

Phil Spencer verdiği son röportajda, şirketin Xbox platformunu Epic Games Store ve Itch.io gibi rakip dijital mağazalara açmayı planladığını söyledi. Bu hamleyle birlikte Microsoft, konsol ve PC arasındaki engelleri yıkmayı hedefliyor.

Epic Games, sevilen online oyunu ücretsiz veriyor!

Kaynaklara göre bunun mümkün olabilmesi için Microsoft'un yatırımlarını artırması gerekiyor. Örneğin, Xbox donanım ve yazılımının PC oyunlarını çalıştırabilecek hale gelmesi zorunlu olacak. Şirketin ayrıca Xbox ve Windows arasında oyunların taşınmasını kolaylaştıran GameCore gibi araçlara önem vermesi bekleniyor.

Microsoft'un ayrıca eski nesillere yönelik geriye dönük uyumluluk üzerinde çalıştığı da belirtildi. Bu kapsamda yeni bir ekip oluşturmayı planlayan şirket, tek taraflı bir konsol güncellemesi yerine açık bir platformu benimseyecek.

Ayrıca Microsoft'un Steam Deck rakibi el konsoluyla bu alandaki rekabeti artırması bekleniyor. Şirketin, Xbox ve Windows'un özelliklerini ARM tabanlı taşınabilir bir cihaza aktarmak istediği belirtildi.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Microsoft xbox CEO Oyun Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title