Haberler

Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaya çıkar çıkmaz ilk işi kalem çevirmek oldu

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu SpaceX'e ait uzay aracı fırlatıldı. Uzaya çıkar çıkmaz Gezeravcı'nın ilk yaptığı, elindeki kalemi çevirerek yer çekimi deneyi yapmak oldu.

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı'nın da üyesi olduğu Ax-3 mürettebatını SpaceX Dragon uzay aracıyla birlikte taşıyan SpaceX Falcon 9 roketi, Florida'daki Kennedy Uzay Üssü'nden başarılı bir şekilde fırlatıldı. Uzaya çıkar çıkmaz Alper Gezeravcı'nın ilk yaptığı şey ise elindeki kalemi çevirerek yer çekimi deneyi yapmak oldu.

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu ve ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu SpaceX'e ait uzay aracı, Türkiye saatiyle 00.49'da NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaya çıktığı anlarda kalem çevirdi

İLK YAPTIĞI ŞEY YER ÇEKİMİ DENEYİ YAPMAK OLDU

Uzaya çıkar çıkmaz Gezeravcı'nın ilk yaptığı şey ise elindeki kalemi çevirerek yer çekimi deneyi yapmak oldu. O anlar uzay mekiğindeki kameraya yansıdı.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaya çıktığı anlarda kalem çevirdi

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, 1979'da Mersin'in Silifke ilçesinde doğdu. Babasının mesleği nedeniyle büyürken Türkiye'nin farklı illerinde yaşadı. Axiom Space'in internet sitesinde yer alan bilgiye göre Gezeravcı, İstanbul Hava Harp Okulu'nda Elektronik Mühendisliği alanında lisans eğitimini tamamladı. Ayrıca Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaya çıktığı anlarda kalem çevirdi

Türk Hava Kuvvetleri'nde savaş pilotu olarak görev yapan Gezeravcı, aralarında F-16'nın da bulunduğu birçok uçakta 15 yıllık uçuş tecrübesine sahip. Ayrıca Türk Hava Yolları'nda yedi yıl kaptan pilotluk yaptı.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaya çıktığı anlarda kalem çevirdi

Gezeravcı, son olarak Standardizasyon Filosu Akademik Kanat Komutanı olarak Adana'daki 10'uncu Üs Komuta Birimi'ne atandı. Filonun standardizasyonu ve değerlendirilmesi, tüm eğitim dokümanlarının Hava Kuvvetleri standartlarına göre düzenlenmesi, tüm F-16 ve KC-135R pilotlarının kontrol uçuşları öncesinde sınavlarının yapılması ve filo dokümantasyon standartlarının denetlenmesinden sorumluydu.

Haberler.com / Emre İliksiz - Teknoloji

Alper Gezeravcı Uzay Aracı Türkiye Spacex Teknoloji Dünya Haberler

Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Limon FC-Kunisports maçı ne zaman ve saat kaçta başlayacak? Limon FC maçı başladı mı? Arda Güler Şampiyonlar Ligi final maçında oynayacak mı (Dortmund - Real Madrid)? Mulan filmi oyuncuları kim, konusu ne? Mulan filmi ne zaman, nerede çekildi? Survivor kim kazandı? 31 Mayıs Cuma Survivor'da kim kazandı? #129300 Jose Mourinho'nun çalıştırdığı takımlar! Mourinho hangi takımlarda teknik direktörlük yaptı? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 31 Mayıs Cuma İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? 31 Mayıs Salı yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Gaddar 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kızılcık Şerbeti 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Yalı Çapkını 73. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İsmail Kartal Fenerbahçe'den ayrıldı mı? Fenerbahçe'den açıklama geldi Arka Sokaklar 678. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! FETÖ büyü olayı ne? Fetullah Gülen'e büyü mü yapıldı?
Tesla emniyet kemeri uyarı sistemindeki arıza nedeniyle 125 bin aracını geri çağıracak

Tesla emniyet kemeri uyarı sistemindeki arıza nedeniyle 125 bin aracını geri çağıracak

500

Yorumlar (19)

Gh Tgv:

Afganistan suriye bu ulkeler 40 sene once Astronat gonderdi. Uzay istasyonu amerikanin sen yeterki 50 milyon Dollar ver. Yani ne bu tantana secim geldi oy lazim.

149
132
yanıtYanıtla
ibrahim özal:

Yalanın yerin dibine batsın 40 sene önce nerede Afganistan (Astronat) gönderdi bu arada Astronot yazacaksın sallıyorsun bari kelimeleri düzgün yaz

yanıt17
yanıt8
sade vatandaş:

ona astronot demeyin amerikalı uzay adamlarına astronot rusa kozmonot çinliye taykonot denir bir isim uydurun sonununa not ekleyin olsun bitsin gerçi uzaya giden elbise dahil iğneden rokete amerikan malı bir o elbisenin içindeki Türk doları veren düdüğü çalar

yanıt37
yanıt28
mardinli yiğit:

bomboş bir iş..

82
120
yanıtYanıtla
Ali :

Kesinlikle katılıyorum. Oy devşirmek için yapıldığı aşikar.

yanıt65
yanıt60
DİYARBEKİR:

boş teneke gelmişsin yine şimdi tırnak yiyen cemilde gelir

yanıt9
yanıt13
Hikmet Tan :

Yorumlar şaka gibi cidden oy toplama ne alaka kaç yıl önce plânlanan konu bu olay kaldıki oy için olsa cumhur başkanı ve millet vekili seçimi sürecinde olurdu belediye ve muhtar seçimi ile ne kazanacaklar burada yorum yapanları bence gözlem altına alınması lazım

63
37
yanıtYanıtla
sivri:

istanbul ve ankara belediyesinden kazanılan paraları bilmiyorsun da ondan böyle boş konuşuyorsun bilsen sen bile dahil olursun bu oy toplama senaryolarına

yanıt26
yanıt16
Kenan Kart:

bende uzay da ilk kez namaz kıldı Rabbimize şükretti diye haber beklerken dert kalem çevirmek .. gerçekten boş işler bunlar

37
51
yanıtYanıtla
DİYARBEKİR:

öle deme kemalistler sonra uzay ileri ayrı bilim işleri ayrı derler

yanıt10
yanıt18
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title