Haberler

HAVELSAN'ın İnsansız Deniz Aracı DAY-KIDA İDEF'te Sergilendi

Güncelleme:

HAVELSAN'ın geliştirdiği İnsansız deniz aracı DAY-KIDA, İDEF fuarında sergilendi. Tamamen otonom olan DAY-KIDA, üzerinde bulunan yüksek infilaklı patlayıcıyı ile kamikaze saldırı düzenleyen bir platformdur. HAVELSAN Komuta Kontrol Savunma Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Göker Oral, aracın özelliklerini ve gelecek planlarını açıkladı.

- HAVELSAN'ın geliştirdiği İnsansız deniz aracı DAY-KIDA İDEF'te

İSTANBUL - HAVELSAN'ın geliştirdiği İnsansız deniz aracı DAY-KIDA İDEF fuarında sergilendi. Tamamen otonom olan DAY-KIDA, üzerinde bulunan yüksek infilaklı patlayıcıyı ile kamikaze saldırı düzenleyen platform.

HAVELSAN'ın geliştirdiği DAY-KIDA, İDEF fuarında sergilendi. Tamamen otonom olan DAY-KIDA, üzerinde bulunan yüksek infilaklı patlayıcıyı ile kamikaze saldırı düzenleyen bir platform. Otonom araç hakkında bilgi veren HAVELSAN Komuta Kontrol Savunma Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Göker Oral," Çaka DAY-KIDA sistemimiz hakkında bilgi vereyim. Bir süredir bu konsept üzerinde çalışıyoruz. Çaka bildiğiniz gibi Türk tarihinde Denizcilik açısından önemli bir isim. İlk Türk donanmasını kuran kişi emir Çaka bey'den geliyor, DAY-KIDA da dalış yapabilen kamikaze insansız deniz aracı ifadesinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma. Bu kısaltmadan da anlaşılabileceği gibi bu sistemimiz öncelikle üzerinde bulunan yüksek infilaklı patlayıcıyı çok yüksek süratle hedef gemiye çarptıran patlatan, yani bir kamikaze saldırı düzenleyen platform. Bunun yanında diğer önemli özelliği dalış yapabiliyor olması suyun altına indiğinde orada konumunu muhafaza edebilecek, belli bir süre belli bir istikamette ilerleyebilecek bir sistem. Tabii bu her 2 hareketi de her 2 çalışmayı da otonom olarak yapıyor olacak, bir tür akıllı bir sistem ortaya çıkmış olacak. Bunların yanında sadece platform değil, arka tarafında da önemli bir teknik altyapı var. Bunlardan da kısaca bahsetmek gerekirse entegrasyon açısından a destekli savaş yönetimi sistemleriyle advent gibi Deniz Kuvvetleri'mizin kullandığı entegre çalışabiliyor olacak. Taktik data link sistemleriyle entegre çalışabilecek. Bunun yanında tanımlanmış deniz resmi sistemleriyle entegre çalışabilir bir sistem olacak. Ayrıca da hem diğer insansız deniz araçlarıyla hem insansız hava araçlarıyla birlikte harekat icra edebilecek bir sistem olacak. Bir süredir konsept çalışmalarını devam ettirdik. Belli bir olgunluğa erişti. Önümüzdeki dönemde prototip çalışmalarına başlamayı planlıyoruz. Alanlarında uzman başka firmaların da katılımıyla bu çalışmalara başlamayı planlıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Teknoloji

Havelsan Teknoloji Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 22 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 22 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 22 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 22 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Ergin Göleli kimdir, zengin mi, serveti ne kadar? Fenerbahçe şampiyon olursa Aziz Yıldırım aday olacak mı? Yıldırım'dan önemli açıklamalar
Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title