Haberler

    Google Play Store'da Virüs Bulunan Uygulamalar Kaldırıldı

    Güncelleme:

    Google, McAfee Mobil Araştırma ekibinin tespit ettiği virüslü uygulamaları Play Store'dan kaldırdı. Ancak kullanıcıların telefonlarında hala bu uygulamalar olabilir. Uygulamaları silip hesaplarını kontrol etmeleri önemli.

    Googl,e virüs bulunan uygulamaları kaldırdı. McAfee Mobil Araştırma ekibi kısa süre önce Xamalicious kötü amaçlı yazılım bulaşmış 25 uygulamayı ortaya çıkardı. Bunların birçoğu da Google Play Store'da yayınlananlardan.

    Google o tarihten itibaren bu virüslü uygulamaları Play Store'dan kaldırdı. Fakat hala telefonunuzda yüklü olabilirler. Eğer böyle bir durum varsa uygulamaları hemen silin ve hesaplarınızı kontrol edin. İşte o uygulamalar…

    Google Play Store içinde virüs bulunan uygulamalar!

    Logo Maker Pro – +100,000 indirme

    Essential Horoscope for Android – +100,000 indirme

    3D Skin Editor for PE Minecraft – +100,000 indirme

    Auto Click Repeater – +10,000 indirme

    Count Easy Calorie Calculator – +10,000 indirme

    Sound Volume Extender – +5,000 indirme

    LetterLink – +1,000 indirme

    NUMEROLOGY: Personal Horoscope & Number Predictions – +1,000 indirme

    Step Keeper: Easy Pedometer – +1,000 indirme

    Track Your Sleep – +500 indirme

    Sound Volume Booster – +100 indirme

    Astrological Navigator: Daily Horoscope & Tarot – +100 indirme

    Universal Calculator – +100 indirme

    McAfee araştırmacılarının açıkladığı üzere, Xamalicious, Xamarin kaynaklı mobil platform üzerine oluşturulmuş bir virüs türüdür. Bu virüsün bulaştığı uygulamalar, erişilebilirlik ayarlarına erişim sağlar. Sonrasında ise cihaz, sahibinin haberi olmadan bir sunucuyla iletişim kurmaya başlar.

    Bu sunucu daha sonrasında cihazınıza istediği gibi erişim sağlar. Hatta cihaz kontrolünü ele geçirebilir. Ayrıca reklamlara tıklamak, bilmediğiniz uygulamaları yüklemek ve dolandırıcılık gibi kullanıcının izni olmayan eylemler gerçekleştirme ihtimali vardır.

    Xamarin'in kullanılması, kötü amaçlı yazılımcıların uzun süre aktif kalmasına ve tespit edilmemesine olanak tanıdı. Virüsü gizlemek için APK dosyaların indirilmesini sağlayan yazılımcılar bu sayede tespit edilmekten kurtuluyorlar. Buna ek olarak verileri sızdırmak ve sunucuya bağlamak için farklı gizleme teknikleri ve özel şifrelemeler uyguladılar.

    YENİ ASGARİ ÜCRET (17.002 TL) ile alınabilecek telefonlar!

    Fakat bu uygulamalar artık Google Play Store'dan indirilemiyor. Bu iyi bir haber olsa da uygulamaları zaten indirdiyseniz Google virüsleri uzaktan kaldıramaz. Kendinizi güvene almak için uygulamalarınızı gözden geçirin ve bu uygulamalardan kurtulun.

    İçinizi rahatlatmak istiyorsanız bir antivirüs programı indirmeniz ve test etmeniz sizin için yararlı olacaktır. Yada bütün hesaplarınızdan çıkış yapın. Sonrasında telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmek ve virüs taraması yapmak da seçeneklerden biri olacaktır.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Google Play Store Google Güvenlik Teknoloji Güncel Haberler

    Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

    Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

    FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

    FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

    Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

    Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

    Bakmadan Geçme

    Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
    Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

    Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title