Haberler

Google, İsrail karşıtı protestolarda 20 çalışanını daha işten çıkardı

Güncelleme:

Google, İsrail hükümetiyle yapılan Bulut-Bilişim anlaşmasını protesto eden çalışanlara yönelik eylemler sonrasında 20 çalışanını daha işten çıkardı. Bu durum, toplamda işten çıkarılan çalışan sayısını 50'ye çıkardı. Protestoları organize eden 'No Tech for Apartheid' grubuna göre, bazı işten çıkarılanlar aktif olarak yer almadıkları halde protesto sırasında orada bulunan kişilerdi.

Google, geçen hafta İsrail hükümetiyle yapılan Bulut-Bilişim sözleşmesini protesto eden çalışanlara yönelik eylemlerin ardından 20 çalışanını daha işten çıkardı. Bu durum, toplamda işten çıkarılan çalışan sayısını 50'ye çıkardı.

Protestoları organize eden "No Tech for Apartheid" grubuna göre, bazı işten çıkarılanlar aktif olarak yer almadıkları halde protesto sırasında orada bulunan kişilerdi. Google sözcüsü, protestolar nedeniyle işten çıkarılan çalışan sayısını paylaşmak istemedi ancak ek işten çıkarılmaların gerçekleştiğini doğruladı.

Google, İsrail karşıtı protestolarda 20 çalışanını daha işten çıkardı

PROTESTOCU GRUP, GERİ ADIM ATMAMAYA KARARLI

Sözcü, 16 Nisan'daki olaylara yönelik soruşturmanın tamamlandığını ve olaylara doğrudan karışan ek çalışanların işten çıkarıldığını belirtti. Protesto organizatörleri, işten çıkarılan bazı çalışanların Google ofislerinde herhangi bir rahatsızlık yaratmadığını iddia ediyor.

"No Tech for Apartheid" grubu, Google yöneticilerinin protestolara yanıt verme şeklinden utandığını ve şimdi protesto etkinliklerine fiziksel olarak yakın olan herkesi hedef aldığını belirtiyor. Grup, Google'daki iş yerinde aktivizmlerine devam edeceklerini ve şirket yöneticilerine geri adım atmayacaklarını ileteceklerini söylüyor.

Gazze'de devam eden sivil katliam, Amerikan kamuoyunu derinden böldü ve son haftalarda üniversite kampüslerinde ve Amerikan şirketlerinde İsrail'e olan destek protestoları patlak verdi. Google CEO'su Sundar Pichai, çalışanlara iş yerinde "politikayı" bir kenara bırakmaları gerektiğini belirten bir not gönderdi.

NE OLDU?

Google çalışanları, şirketin Nimbus Projesi kapsamında devlet ve orduya bulut bilişim hizmetleri sağlamak üzere İsrail'le yaptığı 1,2 milyar dolarlık sözleşmeyi protesto etti.

Protestolar, 7 Ekim'de Hamas'ın İsraillilere yönelik gerçekleştirdiği ve 1200 kişinin ölümüne yol açan saldırılara misilleme olarak İsrail güçlerinin Gazze'yi istila etmeyi ve masum siviller de dahil binlerce kişiyi öldürmeyi sürdürdüğü bir dönemde gerçekleşti.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Teknoloji

Hükümet İsrail Google Teknoloji İş Dünyası Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (5)

Timur:

Biz de Google kullanmayı bırakalım, İsrail destekçisi Google'ın ürünleri yerine alternatiflerine yönelelim. Mesela merak edip "Hamas twitter" yazıp aratınca İsrail sayfaları ilk sıralarda çıkıyor, kimi desteklediklerini göstererek. O yüzden ben arama motoru olarak artık Yandex'e geçtim, zira Bing ve Duckduckgo gibileri de Google gibi İsrail meselesinde taraflılar.

21
2
yanıtYanıtla
HainKOXPER :

Bizde yandex kullanırız kalleş Google

15
4
yanıtYanıtla
gaddar kerim:

Lafa gelince ifade ozgurlugunuz vardi sizin hani? ama ne ozgurluk beee... ??

6
1
yanıtYanıtla
Murat Celik:

Kahrolsun İsrail Kahrolsun İsrail Kahrolsun İsrail Kahrolsun İsrail

2
0
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

google alternatif bir sürü arama motoru var

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title