Haberler

    Google'dan Fırtına ve Kasırga İçin Yeni Özellik

    Google arama motorlarında kullanıcılar, fırtına ya da kasırga hakkında arama yaptığında konum bilgilerine göre ipuçlarına ulaşabilecek.

    Furkan Yaldız - -

    Teknolojinin birçok alanında varlığını gösteren Google, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak şirket, fırtına ve kasırga bilgilerini gösterebilen yeni bir özelliği duyurdu. Katrina Kasırgası'nın 10. yılı nedeniyle geliştirilen bu yeni özellik, kullanıcıların yer bilgilerine göre fırtına ya da kasırga hakkında bilgi verebilecek.


    Resmi blog adresi üzerinden yapılan açıklamalara göre Google on yıl önce yaşanan Katrina kasırgası gibi büyük ve yıkıcı kasırgaların daha önceden bilgi vermek için böyle çalışma yapma kararı aldı. Kullanıcı arama motorunda fırtınalar ya da kasırgalarla ilgili arama yaptığında direkt konum bilgilerine göre harita gösteriliyor.Bu haritalarda ise ulusal iklim bilgi merkezinden alınan veriler kullanıcıların karşısına çıkıyor. Aynı zamanda kullanıcılara herhangi bir kasırga durumunda nasıl önlem alınmasına dair bazı ipuçları da paylaşılıyor.


    Google'ın bu yeni özelliğini nasıl buldunuz?



    Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Furkan Yaldız Google Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title