Haberler

    Google, Chrome için güvenlik açığı riskine karşı uyarıları dikkate almıyor

    Güncelleme:

    Google, yıllardır kullanıcılardan ve siber güvenlik organizasyonlarından gelen uyarılara rağmen Chrome için güvenlik açığı riskine karşı önlem almıyor. Son olayda ise bir Apple çalışanının bulduğu açığı bildirmediği iddia edildi.

    Google, Chrome için güvenlik açığı riskine karşı yıllardır kullanıcılardan ve siber güvenlik organizasyonlarından uyarıları alıyor. Ancak yaşanan son olayda Google, bir Apple çalışanının Chrome'daki açığı fark etmesine rağmen bildirmediğini iddia etti.

    Apple çalışanı, Chrome'da bulduğu açığı bildirmedi

    İsmi paylaşılan bir Apple çalışanı, Mart ayında düzenlenen hack yarışmasında Google Chrome'daki zero-day hatasını keşfetti. Ancak ilginç şekilde bu açık Apple çalışanı tarafından değil, aynı yarışmaya katılan başka biri tarafından Google'a bildirildi.

    Yazılım devi, hata raporunu aldıktan sonra, Chrome'daki olağandışı durumu kabul etti. Apple çalışanının hatayı neden bildirmediği konusunda ise "şaşkın" olduğunu söyledi. Güvenlik açığının Mart'ın sonunda kapatıldığını da belirtmek gerekiyor.

    2134342

    Siber güvenlik topluluklarını ayaklandıran bu durumun ayrıca Apple'ın güvenlik politikalarıyla da uyuşmuyor. Apple'da güvenlik mühendisliği ve mimarisi alanında çalışan kişinin, zero-day'i neden bildirmediği ise belirsiz.

    Öte yandan Apple da konuyla ilgili açıklamada bulunmadı. Şirketin bu konudaki sessizliği, olayla ilgili gizemi arttırdı. Google ise olay sonrasında, "Güvenlik açığını Chrome'da kapattık. Daha fazla ayrıntı için Apple ile iletişime geçmenizi tavsiye ediyoruz" dedi.

    Google ayrıca hatayı bildiren kişiye 10 bin dolar değerinde ödül verdi. Bu kararın, Chrome'daki güvenlik risklerinin azaltılmasında önemli bir rol oynadığına dikkat çekildi. Google Chrome'un yüzde 62'lik pazar payıyla internet tarayıcısı pazarının açık ara lideri konumunda olduğunu belirtmek gerekiyor.

    Peki siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Google Chrome Apple Teknoloji Haberler

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

    Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

    Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

    3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

    3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

    Bakmadan Geçme

    Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
    Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

    Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title