Haberler

    Facebook'tan şaşırtan Messenger hamlesi: Messenger kapanıyor mu?

    Güncelleme:

    Yeni gelen bir güncelleme ile Facebook, Messenger için bir u dönüşü yaptı. Kullanıcılarsa "Messenger kapanıyor mu?" sorusunu sormaya başladı.

    Messenger, 8 Nisan 2015 tarihinde Facebook'un aldığı radikal bir kararla ortaya çıktı. Bu ortaya çıkışın ardından yaklaşık 8 senedir Facebook kullanıcılarının telefonlarında "mecburen" yüklü olan platformla alakalı Meta bir u dönüşü yaptı. Bu kapsamda artık Messenger olmadan da Facebook sohbetlerinize erişebileceksiniz. Bu uygulama indirme zorunluluğunun kalkmasıyla kullanıcılar "Messenger kapanıyor mu?" sorusunu sormaya başladı.

    Messenger kapanıyor mu?

    Messenger 8 Nisan 2015 tarihinde hayatımıza girdi. Facebook radikal bir değişiklikle artık eski tip chat pencereleri yerine Messenger uygulamasının kullanılmasını istedi. Uygulamanın ilk çıktığı dönemlerde Facebook, bunun kullanıcılar için çok faydalı olduğunu savundu. Çünkü artık Facebook uygulamasına giriş yapmadan sohbetlerinize erişebiliyordunuz.

    Bu yeni fikir aslında kullanıcılar için de yeni bir zorunluluk ortaya çıkardı. Çünkü Facebook mesajlarınıza erişmek istiyorsanız Messenger uygulamasını da ayrıca indirmek zorundaydınız. Platformun ortaya çıkış tarihine baktığımız da o dönem piyasadaki telefonların depolama kapasitesi azdı. Bu yüzden de yeni bir uygulamayı indirmek kullanıcılar için bir külfetti.

    Meta, Reels için beklenen değişikliği yayınladı!

    Messenger zorunluluğunun kalkması gerektiğini ilk günden beri savunan kullanıcılarsa kararın geç geldiğini belirtti. Meta ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

    Facebook kullanan insanlara en iyi deneyimi sunmanın bir diğer parçası da, insanların Facebook'ta keşfettiklerini mesajlaşma yoluyla, ihtiyaçlarına uygun olduğunda, nerede ve nasıl başka bir uygulamaya geçmeye gerek kalmadan paylaşmalarını kolaylaştırmaktır.

    Kullanıcıların en baştan beri neden böyle bir zorunluluğa tabi tutulduğu sorusunaysa yanıt uzmanlardan geldi. "O dönem Facebook bugünse Meta, Messenger'ı zorunlu bir hale getirerek büyük reklam kampanyalarına bütçe ayırmak zorunda kalmadı. Böylece şirketin kasasına ekstra bir yük binmedi. Ayrıca zorunlu olarak indirilmesi gerektiğinden aktif kullanıcı sayısı kadar -ki o dönem çok ciddi bir Facebook kullanıcısı vardı- indirmeye eriştiler." cevabını verdi.

    Kararla ilgili olarak bazı uzmanlar ve kullanıcılar bunun büyük bir "u dönüşü" olduğunu söylediler. Ayrıca Facebook'un 8 senedir bir alternatif sunmadan kullanmak zorunda bıraktığı uygulamayla ilgili inadının bir anda geçmesini şaşırtıcı bulduklarını belirttiler.

    Meta bunu bir blog yazısıyla duyurdu. Yazıda ayrıca Facebook'un günlük iki milyar aktif kullanıcıya hizmet ettiğini, bunun bir kilometre taşı olduğunu, platformun ölmediğini ve ölmeyeceğini belirtti. Bir nevi eski efsane hala güncel şekilde kullanıcılarına hizmet ediyor şeklinde bir açıklamada bulundu diyebiliriz.

    Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Facebook Messenger Facebook Teknoloji Haberler

    Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

    Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

    Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

    Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

    Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

    Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

    Bakmadan Geçme

    Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
    Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

    Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title