Haberler

    Elon Musk'ın Starlink Projesi, Baz İstasyonlarını Tarihe Karıştıracak

    Güncelleme:

    Elon Musk'ın Starlink projesi, Direct to Cell özelliği ile telefonların kesintisiz internet erişimine imkan sağlayacak. Bu özellik sayesinde telefon çekmeme gibi sorunlar ortadan kalkacak.

    Son zamanların gündemden düşmeyen ismi Elon Musk yeni bir projeye daha hazırlanıyor. Bilindiği üzere Starlink uzaydan dünyaya internet sağlayan bir hizmet konumunda ve 2020'de lansmanını gerçekleştirdi. Günden güne faaliyet gösterdiği ülke sayısını da artıran hizmet görünüşe göre yakında baz istasyonlarını tarihe karıştıracak bir yenilikle adeta seviye atlayacak.

    Starlink'in Direct to Cell özelliği için geri sayım başladı

    Direct to Cell, dünyanın dört bir yanındaki LTE destekleyen telefonların metin, ses ve verilere kesintisiz bir şekilde erişmesine imkan sağlayan bir özellik diyebiliriz. Şirketin web sitesinde verilen bilgilere göre yeni işlev dünyanın neresinde olursanız olun gökyüzünü görebildiğiniz sürece mesajlaşmaya, arama yapmaya ve çok daha fazlasına imkan sağlayacak.

    Direct to Cell özelliğinin çalışabilmesi için uzayda bir cep telefonu kulesi gibi görev yapacak ve standart bir dolaşım donanımına benzer şekilde ağ entegrasyonuna olanak tanıyan gelişmiş bir eNodeB modemine sahip Starlink uyduları kullanılacak. Bu uyduların SpaceX'in Falcon 9 roketleriyle uzaya fırlatılacağını belirtelim.

    Bir Afrika ülkesi daha Türkiye'den önce Starlink'e kavuştu!

    Direct to Cell özelliğinin kademeli olarak kullanıma açılacağı ifade ediliyor. Zira şirketin web sitesinde 2024 yılında mesajlaşmanın, 2025'te ise sesli görüşmenin ve Nesnelerin İnterneti'nin (IoT) kullanılabilir olacağı bilgisi yer alıyor. Kısaca bu özelliğin kullanıma sunulmasının ardından en ihtiyaç duyulan anlarda telefonun çekmemesi gibi sorunlar ortadan kaldıracak.

    Yeni özelliğin ülkemize de gelmesi kuvvetle muhtemel. Son dönemde SpaceX ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri Türkiye'de Starlink hizmetinin kullanıma sunulması için görüşmelerini gerçekleştirdiğini belirtelim. Henüz resmi bir açıklama olmasa da yakın bir dönemde önemli gelişmelerin olması bekleniyor.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Elon Musk Starlink Teknoloji Haberler

    Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'a silahlı saldırı

    Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'a silahlı saldırı

    AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

    AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

    Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

    Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

    Bakmadan Geçme

    Yonca Evcimik kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yonca Evcimik kaç yaşında, nereli? Yonca Evcimik biyografisi! Selin Türkmen kimdir? Kızılcık Şerbeti'nin Çimen'i Selin Türkmen kaç yaşında ve nereli? Kurban Bayramı tatiline 20-21 Haziran eklenecek mi? Bayram tatili kaç gün olacak? EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME GÜNLERİ! Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte o tarihler! KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 gün mü, uzatılacak mı? Kurban'da kaç gün tatil? Milyonların beklediği haber geldi! FATMA KARANFİL KİMDİR? Aşk-ı Memnu Şayeste'si Fatma Karanfil nereli, kaç yaşında öldü? Fatma Karanfil öldü mü, kaç yaşındaydı? Fatma Karanfil kanser mi, neden öldü? Mbappe'nin Real Madrid'deki maaşı ne kadar? Kızılcık Şerbeti sezon finali 2. fragmanı izle! Kızılcık Şerbeti'nde kim düştü? Kızılcık Şerbeti yeni bölümde neler olacak? Kayyum neden atılır? Kayyum nedir yetkileri nelerdir? KIZILCIK ŞERBETİ'NDE YAPRAK DÖKÜMÜ! #127916 Kızılcık Şerbeti'nin Alev'i, Müjde Uzman diziden ayrılıyor mu, neden? ESMA ESAD ÖLDÜ MÜ? Beşar Esad'ın eşi Esma Esad neden öldü, ne oldu, olay ne? Survivor ilk eleme adayı kim oldu? 4 Haziran dokunulmazlığı kim kazandı? Survivor Merve eleme adayı mı? Resmi Gazete bugün (4 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Kabine Toplantısı Gündemi: Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Emekli bayram ikramiyesine zam var mı? Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi!
    Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

    Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title