Haberler

    Dünyanın En Küçük Aynasız Fotoğraf Makinesi

    Pentax, kompakt sensörlü aynasız fotoğraf makinesi serisi Q’yu Q10 modeli ile genişletti. PENTAX Q serisinin en yeni modeli olan PENTAX Q10, çok sevilen PENTAX Q ...

    Pentax, kompakt sensörlü aynasız fotoğraf makinesi serisi Q'yu Q10 modeli ile genişletti.

    PENTAX Q serisinin en yeni modeli olan PENTAX Q10, çok sevilen PENTAX Q modeline dayanarak geliştirildi. Herkese rahat ve zahmetsiz dijital SLR kalitesinde fotoğrafçılık yapma imkanı sağlayan PENTAX Q10, dünyanın en küçük ve hafif lensi değiştirilebilir dijital fotoğraf makinesi. Yeni CMOS görüntü sensörü ve geliştirilen algoritması sayesinde, daha yüksek kaliteli görüntüler ve daha hızlı otomatik odaklanma gibi iyileştirilmiş temel işlem performansı sunuyor. Aynı zamanda, – SLR makineler için tipik olan odaktan saptırma efekti yaratan bokeh kontrol fonksiyonu ve sadece bir kadranı çevirerek birçok farklı filtre uygulayabilmeyi sağlayan Smart Effect modları gibi-öncelinin tüm yaratıcı özelliklerini koruyarak fotoğrafçının daha az çabayla daha kişisel görüntüler üretebilmesini sağlıyor.

    Dış görünümü ile tam ölçekli bir dijital SLR fotoğraf makinesinin minyatür versiyonu olarak tasarlanan PENTAX Q'yu oldukça andırsa da, PENTAX Q10′un gövde tasarımında çalışmayı kolaylaştırmak, manevra kabiliyetini arttırmak ve makineyi daha sabit tutmayı sağlamak için kavrayışı kolaylaştıran tasarım gibi birçok yenilik bulunuyor.

    Yeni tasarlanan, yüksek hassasiyete ve düşük gren karakteristiğine sahip arka aydınlatmalı CMOS görüntü sensörü sayesinde PENTAX Q10, yüksek çözünürlüklü, zengin tonlamalı görüntüleri yaklaşık 12,4 etkin megapiksel ve ISO 6400′lük en üst seviye hassasiyetle sunar. Birden fazla görüntü kullanarak tek bir birleşik fotoğraf yaratmaya yarayan HDR (Yüksek Dinamik Alan) fonksiyonu ile önemli noktaların fazla pozlanmadığı veya gölgelerin kapkaranlık çıkmadığı güzel ve ayrıntılı fotoğraflar elde etmek mümkün.

    Bulanık olmayan, net fotoğraflar için SR mekanizması

    PENTAX Q10, fotoğraf makinesinin hareket sensörü tarafından algılanan sarsıntıyı telafi etmek için CMOS görüntü sensörünü kaydıran, PENTAX tarafından geliştirilmiş SR (Sarsıntı Azaltma) mekanizmasına sahip. Böylece PENTAX Q10, telefoto objektif kullanımı, flaş aydınlatma olmadan karanlıkta çekim yapma veya alacakaranlıkta manzara çekimi gibi zorlu koşullar altında bile bulanık olmayan net görüntüler üretir.

    Kaynak: Scroll.com.tr / Teknoloji

    Bulanık Pentax Teknoloji Haberler

    Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

    Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

    AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

    AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

    Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

    Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

    İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

    İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title