Haberler

Dijital Avrupa ve Ufuk Avrupa Hibe Programları Ankaralı sanayicilere tanıtıldı

Güncelleme:

Ankara'nın teknolojik altyapısına katkıda bulunacak Dijital Avrupa ve Ufuk Avrupa Hibe Programları, Ankaralı sanayicilere tanıtıldı. Program çerçevesinde yapay zeka, veri ve siber güvenlik alanlarında kritik dijital altyapıların kurulması ve yenilikçi dijital teknolojilerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Dijital Avrupa ve Ufuk Avrupa Hibe Programları Ankaralı sanayicilere tanıtıldı

ANKARA - Ankara'nın teknolojik altyapısına katkıda bulunacak Dijital Avrupa ve Ufuk Avrupa Hibe Programları, Ankaralı sanayicilere tanıtıldı.

Ankara Sanayii Odası Zafer Çağlayan Meclis Salonu'nda Dijital Avrupa ve TÜBİTAK Hibe Programları tanıtım programı gerçekleşti. Program çerçevesinde ilk aşamada yapay zeka, veri ve siber güvenlik alanlarında kritik dijital altyapıların kurulması ile stratejik öneme sahip yenilikçi dijital teknolojilerin geliştirileceği kaydedildi. İkinci aşamada ise, kurulan altyapıların ve dijital teknolojilerin KOBİ'ler ile kamu kurumlarının ve vatandaşların erişimine açılması gerektiği belirtildi.

Toplantıya ASO Genel Sekreteri Mehmet Cansız, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Uzmanı Halil İbrahim Özer, TÜBİTAK Avrupa Birliği Çerçeve Programları Müdürü Çağrı Yıldırım, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdür Vekili Hande Merçan Aygen katıldı.

ASO Genel Sekreteri Cansız, dijitalleşme ve yenilikçilik kavramlarının Türkiye'de sıklıkla konuşulmaya başlandığını söyledi. Ankara'daki sanayicinin gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Cansız, "Ankara'nın teknolojik bir kente dönüşebilmesi için çeşitli kurumlarla iş birliği içindeyiz. Sanayicimizin Avrupa Birliği fonlarından daha fazla katma değer sağlaması açısından bu tarz etkinlikleri düzenliyoruz. Ankara'nın dönüşümü çok kritik. Bu kritik düzeyde organizasyon yeteneği, birlikte iş yapabilme kapasitesi son derece önemli" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital dönüşüm Ofisi Uzmanı Halil İbrahim Özer ise ileri dijital dönüşümlerdeki gelişmelerin, geleneksel yaşam şekillerini farklı bir boyuta dönüştürdüğüne işaret ederek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da belirttiği gibi Türkiye Yüzyılındaki büyük parametrelerin bir tanesi de dijital dönüşüm ve dijital teknolojilerin sosyal ve ticari alanlarda kullanılmasıdır. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi olarak, Dijital Avrupa Programı kapsamında bugün sizlerle 26 Eylül tarihine kadar açık olan 22 çağrıdan sizlerle ilgili olabilecek 8 tane çağrının detaylarını paylaşacağız. Bu kapsamda sanayicilerimizden şunu istiyoruz. Hiç çekinmeden ve hiçbir şekilde geri adım atmadan ilgili olduğunuz çağrılara başvurularda bulunmanız" ifadelerini kullandı.

Program, soru cevap bölümünün ardından tamamlanacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Teknoloji

Ankara Teknoloji Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title