Haberler

Dev oyun şirketinde yüzlerce kişi işten çıkartıldı

Güncelleme:

EA işten çıkarma turuna başladı. İşgücünün yüzde 6'sını iptal eden Electronic Arts, oyunlarını gözden geçirecek.

Oyun dünyasının en büyük firmalarında işten çıkarma devam ediyor. Electronic Arts'tan (EA) gelen son açıklamada, dünya çapındaki işgücünün yüzde 6'sının kesileceği belirtildi. Bu, 774 çalışanın işten çıkarılacağı anlamına geliyor.
EA Games, 774 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

EA GAMES, İŞTEN ÇIKARMALARA BAŞLADI

Battlefield ve Need for Speed gibi popüler oyun franchise'larının sahibi olan EA, yeni bir işten çıkarma turu başlattı. Şirketin açıklamasına göre, çalışanların yüzde 6'sının anlaşması feshedilecek. Bunun karşılığında, operasyonlar yeniden değerlendirilecek ve yeni strateji ile uyumlu projelere odaklanılacak.İşten çıkarmaların birden fazla takımı etkileyeceği belirtildi. Apex Legends ekibinde çalışan test mühendisleri de dahil olmak üzere farklı ekiplerdeki personeli ele alıyor. Dünya genelinde 774 kişinin işine son verilmesi bekleniyor.

Discord sunucumuza katılmak için buraya tıklayınız

EA'den gelen bu haber; Amazon, Google, Meta ve Microsoft gibi teknoloji şirketlerinin işten çıkarma turuna başlamasının bir parçası. Oyun endüstrisi, finansal çabalarını yeniden yapılandırırken, dünya genelindeki bazı stüdyolarının kapatıldığını gördük.İşten çıkarmalara rağmen oyun devi, 2023'e dikkat çeken bir başlangıç yaptı. Dead Space Remake Ocak ayında satış listelerinde bir numaraya oturmayı başardı. Şirket, Star Wars Jedi: Fallen Order'ın ardından popülerliği devam ettirmesi beklenen Star Wars Jedi: Survivor'ı 28 Nisan'da piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Ayrıca Türkiyede, geçtiğimiz haftanın en çok satan Steam oyunlarında da EA'in yapımları boy gösterdi. Buna göre, FIFA 23 üçüncü sırada, EA Play ise on dokuzuncu sırada yer aldı.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Gamegar Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Buse Varol kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buse Varol kaç yaşında, nereli? Buse Varol biyografisi! Fenerbahçe en son ne zaman şampiyon oldu? Fenerbahçe en son şampiyon olduğunda altın ne kadardı? Dolar ve euro kaç TL'ydi? 8-9 Mayıs Benzin ve Motorin güncel fiyatları! Benzine indirim var mı? Avcılar Belediyesi hangi parti? Avcılar Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? BENZİNE İNDİRİM GELDİ Mİ? Akaryakıta indirim ne zaman geldi? DGS Başvuruları ne zaman? #128226 DGS başvuru ekranı! DGS ücreti ne kadar? Turgay Sevindi kimdir? Halk Tv konuğu Turgay Sevindi kaç yaşında, nereli? Turgay Sevindi biyografisi! İbrahim Oktugan kimdir? Okul müdürü İbrahim Oktugan öldürüldü mü, neden öldürüldü? Bahar 12. bölüm ne zaman? Bahar dizisinin 12. bölümüne sağlık engeli! Demet Evgar açıkladı... İstanbul-Sivas yüksek hızlı tren bilet fiyatları! İstanbul Sivas hızlı tren kaç saat sürüyor, sefer saatleri ne zaman? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 8 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Acun Ilıcalı açıkladı! Survivor'da yeni kural ne, takımlar yeniden karışacak mı? Eleme adayları kimler? Drake kimdir? Ünlü rapçi Drake'in evine silahlı saldırı düzenlendi! 8 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Fatih Karagümrük-Trabzonspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fatih Karagümrük-Trabzonspor maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title