Haberler

Çin hükümeti WhatsApp'ı resmi olarak engelledi

Güncelleme:

Çin hükümeti, WhatsApp uygulamasını resmi olarak engelleme kararı aldı. Üst düzey devlet yetkililerinin Apple yönetimine bildirdiği karardan sonra Çin'deki App Store'dan apar topar kaldırılan uygulamanın, ulusal güvenlik sırları açısından kritik bir tehlike arz ettiği iddia edildi.

Çin hükümeti, WhatsApp uygulamasını resmi olarak engelleme kararı aldı. Üst düzey devlet yetkililerinin Apple yönetimine bildirdiği karardan sonra Çin'deki App Store'dan apar topar kaldırılan uygulamanın, ulusal güvenlik sırları açısından kritik bir tehlike arz ettiği iddia edildi.

Çeşitli ajanlık faaliyetlerinde kullanıldığı öne sürülen mesajlaşma aplikasyonunun, böylesine büyük bir pazarı kalıcı olarak kaybettiği takdirde büyük bir finansal darbe alacağı konuşuluyor. Zaten uzun bir süredir yerli WeChat firmasının domine ettiği ülkede, Amerikan şirketlerini pek de parlak bir gelecek beklemiyor.

ÇİN, WHATSAPP HAKKINDA ŞOK BİR KARAR ALDI

Facebook ve Instagram'dan sonra, WhatsApp da Çin yönetiminin gazabına uğradı. Son dönemde birçok yabancı sosyal medya uygulamasına engel getiren ülkenin, özellikle mesajlaşma aplikasyonlarından çok rahatsız olduğu biliniyordu. Ayrıca bu yasaklama kararından Threads platformu da etkilenecek.

TİKTOK'UN YASAKLANMASINA MİSİLLEME

Bu gelişmenin, Amerika'da TikTok'un kaldırılması için düzenlenen yasa tasarısına da bir misilleme olduğu konuşuluyor. Amerikan yönetimi bu sert tavrını sürdürdüğü sürece, Çin'in de Silikon Vadisi şirketlerine getirilen sınırlamaları daha da artıracağı iddia ediliyor.

Apple ise WhatsApp'ı Çin'deki uygulama mağazasından kaldırmak istemese de, ülke hükümetinin isteklerini harfiyen yerine getirmek zorunda olduğunu biliyoruz. Son dönemde ticari anlamda da ülkede zor günler geçiren marka, Çin pazarında oldukça düşen iPhone satışlarını eski seviyeye getirebilmek için yoğun olarak çalışıyor. Hatta Apple CEO'su Tim Cook'un, konuya bizzat el koyduğu bile iddia edildi.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Whatsapp Hükümet Apple Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500

Yorumlar (3)

Fatih Yılmaz:

helal olsun adamlara ya herro ya merro diyor

26
1
yanıtYanıtla
Metto Barber:

Çok iyi yapmış keşke Türkiye’de yapsa ama nerde yapamaz

8
1
yanıtYanıtla
Metto Barber:

Çok iyi yapmış

6
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title