Haberler

    ChatGPT'yi "Kim Milyoner Olmak İster?" yarışmasına soktuk! 5 milyon alabildi mi?

    Güncelleme:

    Son dönemlerde en çok konuşulanlar arasında yer alan yapay zeka aracı ChatGPT, "Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasında.

    OpenAI tarafından geliştirilen Chatgpt, son dönemlerde internet dünyasında çok konuşulan bir yapay zeka aracı. Sorduğunuz hemen her soruya cevap verebilen bu aracın kimi zaman halüsinasyon gördüğü yani yanlış bilgiler uydurduğu söyleniyorken, bazı kullanıcılarsa bütün sorulara doğru cevap verebildiğini söylüyor. Peki ChatGPT'ye televizyonda yayınlanan bir bilgi yarışmasında sorulan soruları sorsaydık, ne kadar ödül kazanırdı? ChatGPT, "Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasında!

    ChatGPT için "Kim Milyoner Olmak İster?" soruları gelsin!

    İçeriğe geçmeden önce televizyondaki "Kim Milyoner Olmak İster?" programında seyirciye sorma jokeri, telefon jokeri, yarı yarıya jokeri ve çift cevap jokeri olduğunu ancak şartlar gereği ChatGPT'ye yalnızca yarı yarıya joker ve çift cevap joker hakkı tanıyabileceğimizi belirtelim.

    Soruları, televizyonda yayınlanan programın pek çok bölümünden seviyelerine göre rastgele olarak bir araya getirdik. O halde lafı çok uzatmadan ChatGPT'yi yarışmaya sokalım.

    1. Soru: 2 bin TL

    Soru: Ünlü hikayede, Leyla'ya kavuşamayan mecnun ne yapar?

    ChatGPT'nin cevabı:

    Tebrikler ChatGPT! İlk soruyu doğru bildin.

    Artık daha gelişmiş durumda: ChatGPT, yeni yeteneklere sahip oldu!

    2. Soru: 5 bin TL

    Soru: Milli maçlara da, takımının maçlarına da kırmızı beyaz formayla giden, en iyi çoban köpeğini yetiştirmekle övünen ve kendini "yiğido" olarak tanımlayan biri nerelidir?

    ChatGPT, 2. soruyu ne yazık ki bilemedi. Cevap "Sivaslılar" olacaktı. Ancak kendisinin yarı yarıya joker hakkı var. Kendisine joker hakkı tanıdık ve böylelikle soruyu doğru bilebildi. O halde 3. soruya geçelim.

    3. Soru: 7 bin 500 TL

    Soru: Birinin zihni çelinip işini göremeyecek duruma getirildiği anlatılırken söylenen deyimde kimin "karşısında limon yemek gibi" denir?

    ChatGPT'nin cevabı:

    ChatGPT, soruyu doğru bildi. Tebrikler yapay zeka!

    4. Soru: 10 bin TL

    Soru: "Soğanları çenttikten sonra tencereye atmalısınız" cümlesinin geçtiği bir yemek tarifinde soğanların tencereye atılmadan önce ne yapılması gerektiği söylenir?

    ChatGPT'nin cevabı:

    Seni tebrik ediyoruz ChatGPT. Yapay zeka, bu soruyu da bildi. O halde sıradaki soruya geçelim.

    5. Soru: 20 bin TL

    Soru: Aşık kemiği nerededir?

    ChatGPT'nin cevabı:

    ChatGPT, bu sefer soruyu bilemedi. Aşık kemiği ayak bileğinde bulunur. Ne yazık ki yapay zekanın bir joker hakkı da bulunmuyor. 6. soruya kadar gelebilseydi çift joker hakkı olacaktı. ChatGPT, 5 bin TL ödül ile aramızdan ayrılıyor.

    Peki ChatGPT, 12 ve 13. soruya kadar ulaşabilse soruları doğru bilebilir miydi? Kendisine 1 milyon TL ve 5 milyon TL'lik soruları da soralım. Bakalım milyoner olabilecek mi? Bunun için ikinci sayfaya geçebilirsiniz.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    ChatGPT Teknoloji Haberler

    Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

    Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

    Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

    Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

    Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

    Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

    Bakmadan Geçme

    HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024?
    İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

    İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title