Haberler

İlk Türk astronot Gezeravcı'yı da taşıyan kapsül Uzay İstasyonu'na kenetlendi

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu SpaceX'e ait uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendi.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gazeravcı ve ve 3 takım arkadaşını taşıyan Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendi. Tarihi anlar Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlardan takip edildi. Astronotlar için karşılama töreni de TSİ 15:30'da yapılacak.

CANLI YAYIN: İlk Türk astronot Gezeravcı'yı da taşıyan kapsül Uzay İstasyonu'na kenetlendi

GEZERAVCI, EKİP ARKADAŞLARINA HEDİYE VERECEK

Alper Gezeravcı'nın bu sırada istasyonda kendilerini bekleyen yeni ekip arkadaşlarına Türkiye'den götürdüğü hediyeleri vermesi bekleniyor. İstasyonda halihazırda Rus, ABD'li, Japon ve Danimarkalı 7 astronot bulunuyor. Gezeravcı ve ekibiyle bu sayı 11'e çıkmış olacak. Gezeravcı, uzay istasyonunda geçireceği 14 gün boyunca 13 farklı deney gerçekleştirecek.

CANLI YAYIN: İlk Türk astronot Gezeravcı'yı da taşıyan kapsül Uzay İstasyonu'na kenetlendi

UZAY ÜSSÜNDEN DÜNYAYA SESLENECEK

Alper Gezeravcı, zaman zaman uzay üssünden dünyaya seslenecek, uzaydaki deneyimlerini aktaracak. Görevin tamamlanmasının ardından astronotlar Dragon kapsülü ile istasyondan ayrılacak. Kapsül, atmosfere girdikten sonra paraşütlerini açarak Orlando açıklarında okyanusa inecek.

CANLI YAYIN: İlk Türk astronot Gezeravcı'yı da taşıyan kapsül Uzay İstasyonu'na kenetlendi

İLK MESAJ: İSTİKBAL GÖKLERDEDİR

Uzay yolculuğunun başlamasından yaklaşık 1,5 saat sonra astronotlarla ilk iletişim sağlandı. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri " Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için ilk Türk'ün uzaya adım attığı şu anda Yüce Ata'mızın sözüyle bu anı başlatmak istiyorum: Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dahiyane sözü; İstikbal göklerdedir" oldu.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Teknoloji

Alper Gezeravcı Türkiye Spacex Teknoloji Dünya Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Enkazı Akıncı İHA buldu! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter düştü!

Enkazı Akıncı İHA buldu! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter düştü!

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500

Yorumlar (30)

Tutankamon Hoca:

Abd milyar dolarlarla onbinlerce nilim adamıyla uzay üssü kursun elon mas milyar dolarlarca parayla uzay aracı yapsın rusya uzaya üs kursun bu kadar basında koşulmasın reklam yapılmasın 55 milyon verip 10 hgün yıolculuk yapacak adam dünya basınında konuşulsun ahaha

98
66
yanıtYanıtla
Musti40 :

Alooo uzaya yolculuk yapan İlk Türk, bırak biraz haber olsun yani.

yanıt59
yanıt28
Onur Yener:

Erdoğan hükümetleri zamanında yapılan iyi veya kötü herşey bunlara zul geliyor, bu cahil kafalara bir şey anlatmak bırak atomu protonu bile parçalamaktan daha zor...

yanıt31
yanıt23
Samet Karataş:

İcardilere abubakarlara vanpirse kere milyon dolar verip laf soylemiyorsan buna hiç birşey söylemeye hakkın yok.merak etme emeklemeden yürülmez!! anlayana

yanıt19
yanıt13
Reshou:

Calis sen iyisni yap o zaman

yanıt21
yanıt10
MURAT YÜCE:

Memlekette ne kadar hain var. Yapılan bir işi de alkışlayın. Çekemeyen anten taksın. Seçimde sonra ilk iş sosyal medya yasaklanmalı.

74
50
yanıtYanıtla
Gökhan Demir:

Bırak Anteni o dragon kapsulünü soksan bir taraflarına algılayamazlar bu hödük zihniyettekiler hocam. Biz Alper Albayımıza dualar edelim yeter. Allah vesile olanlardan da razı olsun..

yanıt46
yanıt29
hasan kaya:

55 milyon dolara turist gönderilmis ve cok cok grur duyuyoruz !

39
38
yanıtYanıtla
Mustafa Kinali:

Tamam Demekki Aksam eve ekmak alabilecegiz kenetlenmesi cok onemliydi allahim sana sukurler olsun miramizi da odeyebilecegiz reis cokyasa sen

40
34
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Uzay aslında en meşhur uzay ve bilgeni uzmani uzayli Mustafa Topaloğlu'nundu; hakkini yedilar)))) Geç bile kalındı bence iyi bir gelişme uzaya astronot göndermek.

34
5
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title