Haberler

BYD, elektrikli pickup modelini piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor

Güncelleme:

BYD, küresel pazara sunulacak ilk elektrikli pickup modelini bu yıl içinde piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Çin'den gelen raporlar, pickup'ın Toyota Hilux'tan daha büyük olacağını ortaya koydu. Detaylar şimdilik belirsiz tutulsa da, elektrikli kamyonetin standart pickup'lara kıyasla otonom sürüş ve konfora önem vermesi bekleniyor.

BYD, küresel pazara sunulacak ilk elektrikli pickup modelini bu yıl içinde piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Çin'den gelen raporlar, pickup'ın Toyota Hilux'tan daha büyük olacağını ortaya koydu. Peki yeni araç neler vadediyor?

BYD ilk elektrikli pickup modeliyle globale oynayacak

Çin'den sızdırılan casus fotoğraflarda yol testlerinden geçen kamuflajlı hali görülüyor. Bu da boyutları ve tasarımı hakkında bazı ipuçları veriyor. Detaylar şimdilik belirsiz tutulsa da, elektrikli kamyonetin standart pickup'lara kıyasla otonom sürüş ve konfora önem vermesi bekleniyor.

BYD'nin elektrikli pickup'lara yönelmesi, segmentin küresel olarak değişmeye başladığı bir dönemde yaşanıyor. Örneğin Tesla, geçtiğimiz yılın sonlarında Cybertruck modelini piyasaya sürdü. Çinli marka Radar ise Çin ve Güneydoğu Asya'da RD6 elektrikli kamyonunu tanıttı. Benzer şekilde Rivian da T1 modeliyle bu pazar yer alıyor.

132132132

BYD kamyoneti, özellikle uluslararası pazarı hedefliyor. Çin'deki kısıtlamalar; kamyonetleri otoyol hızları, kullanım süreleri ve şehir içi erişim sınırlamaları yüzünden binek araçlardan farklı bir şekilde kategorize ediyor. Bu durum, BYD'nin global pazara açılmasında etkili olmuş gibi görünüyor.

BYD pickup'ın motor özellikleri ise belirsiz. Ancak karşılaştırma yapmak gerekirse Cybertruck'ın üç versiyonu bulunuyor. Rear-Wheel modelinin 0'dan 100'e hızlanma süresi 6.5 saniye iken, bu süre All-Wheel Drive'da 4.1 saniye. En üst model olan Cyberbeast'te ise 2.6 saniye.

BYD'nin elektrikli pickup hedefine ilişkin daha fazla detayın yılın ilerleyen dönemlerinde ortaya çıkması bekleniyor. Bu modelin Türkiye'de satışa sunulma ihtimali de bulunuyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title