Haberler

    Apple Yeni İphone'da Güvenliğin Peşinde! Baseband İşlemcisi Planları

    Yeni çıkan söylentilere göre Apple kendi işlemci tasarımını yapmak istiyor.

    Hasan Uğur Nayır - -

    Apple'la alakalı her geçen gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Bunlara son olarak yeni biri daha eklendi. Digitimes, Apple'ın 2015'teki iPhone'larda kullanmak üzere baseband işlemcisini geliştirmek için kendi araştırma ve geliştirme ekibini kurmayı gizlice planladığını iddia ediyor.


    Apple'ın sistem çiplerine, uygulama ve baseband çiplerini entegre edebileceği gibi ayrı olarak da baseband yongalarını kullamaya devam edebileceği de belirtiliyor. Farklı olasılıklar söz konusu. Apple şu anda baseband çiplerini Qualcomm'dan temin ediyor. Ancak Apple'ın yeni planında siparişlerin GlobalFoundries ve diğer üreticilere kayacağı vurgulanıyor.


    Kaynakların belirttiğine göre baseband yongalarının global üretim değeri yıllık toplamda yaklaşık olarak 16-19 milyar doları buluyor. Qualcomm segmentte %50'den fazla paya sahip. Apple'ın gizli planları eğer gerçekleşirse, Apple tasarruf etmiş olacak ve kendi istediğine göre özel özellikleri baseband işlemcilerine ekleyebilecek.


    Apple'ın iki eski Broadcom mühendisini de işe alması bu iddianın gerçek olabileceğini ortaya koyuyor. Broadcom'dan proje yöneticisi Paul Chang ve donanım geliştirme mühendisi Xiping Wang, Apple'a katıldı.


    Bunlarla birlikte bazı araştırmacıların ve mühendislerin baseband çiplerinde bir açık bulduklarını, uzaktan giriş ve kontrolün böylece sağlanabildiği belirtilenler arasında. Geçtiğimiz ay Replicant, baseband yazılımında Samsung Galaxy telefonlara uzaktan erişim sağlayan bir açık bulduklarını açıklamışlardı.


    Apple'ın kendi tasarımı baseband işlemcisiyle güvenliği daha da arttırmanın peşinde olduğunun altı çiziliyor. iWallet uygulaması için bu oldukça önemli bir adım. Apple'ın neler yapacağını ise ilerleyen günlerde göreceğiz.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Qualcomm Apple Teknoloji Haberler

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

    Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

    Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

    Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

    Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

    Bakmadan Geçme

    Survivor kim kazandı? 5 Haziran Çarşamba Survivor'da kim kazandı? Sandık Kokusu 26. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 5 Haziran Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 5-6 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kuruluş Osman 164. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 5 Haziran Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 5-6 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Yetenekli Bay Cage filmi oyuncuları kim, konusu ne? Yetenekli Bay Cage filmi ne zaman, nerede çekildi? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor ne zaman, nerede çekildi? Hatayspor'a Davide Ancelotti mi geliyor? Volkan Demirel sonrası Hatayspor'da Ancelotti esintisi! Kadınlara regl izni mi geldi? Hangi belediye, regl izni getirdi, olay ne? Instagram çöktü mü? Instagram neden açılmıyor? 5 Haziran Çarşamba Instagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? ASFALT MI ERİDİ? Hangi ilde sıcaklık nedeniyle asfalt eridi, kaç derece? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! ZAHİDE YETİŞ programında ne oldu? CANLI YAYINDA baba kızını mı dövdü, olay ne?
    Hakkari'de belediye başkanının tutuklanması sonrası sokaklar karıştı

    Hakkari'de belediye başkanının tutuklanması sonrası sokaklar karıştı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title