Haberler

Amazon Kindle, yapay zeka üretimi kitaplarla gündemde

Güncelleme:

Amazon firmasının popüler e-kitap okuyucusu Kindle, yapay zeka tarafından üretilmiş kitapların reklamını yapmasıyla eleştirilerin hedefi oldu. Kitapların özgün olmadığı ve içeriklerinin çalıntı olduğu iddialarıyla birlikte, cihazın prestij kaybı yaşayabileceği öngörülüyor.

Amazon firmasının popüler e-kitap okuyucusu Kindle, bu kez beklenmedik bir yapay zeka skandalı ile gündem oldu. Birçok kişi tarafından dillendirilen iddialara göre, cihaz alenen yapay zeka tarafından üretilmiş kitapların reklamını yaptı. Yaşanan bu durum birçok kullanıcı tarafından eleştirilirken, cihazın kısa sürede prestij kaybı yaşayabileceği öngörülüyor. Amazon yönetimi ise meseleyle ilgili sert tedbirler alabilir. İşte konu hakkındaki en önemli detaylar…

Amazon Kindle, yapay zeka üretimi kitaplarla gündemde

Reklam içeren Kindle'lar emsallerine göre gözle görülür oranda daha ucuza satıldığı için, birçok kitapsever bu sürümü tercih etmekte. Ancak firmanın yapay zekalı kitap reklamlarına açık bir şekilde izin vermesi, oldukça kafaları karıştırmış durumda. Ayrıca bu kitapların pek de özgün olmadığı, sahip oldukları içeriklerin büyük kısmının kült olmuş eserlerden çalıntı olduğu söyleniyor. Bu kitapların kapaklarının da başka eserlerden esinlendiği ortaya çıktı.

Çoğunluğunun çocuk kitabı olduğu söylenen yapay zekalı eserlerin, sahip oldukları potansiyel içeriklerle küçük yaştaki okuyucuların psikolojisine olumsuz bir etki yapabileceği konuşuluyor. Amazon yönetimi gelen yoğun şikayetler üzerine tespit ettikleri tüm yapay zekalı kitap içeriklerini kaldırdıklarını, üst düzey müşteri memnuniyeti sunmak adına gerekli her hamleyi yapacaklarını açıkladı.

Bu reklamların Amazon algoritmalarını bir şekilde kendi avantajına kullanarak sürekli ön plana çıkmayı başardığı da iddialar arasında. Günün sonunda, tüm bu gelişmelerin kullanıcıların yararına olmasını umuyoruz. Ancak yapay zekalı içerikler, daha çok konuşulacak gibi görünüyor.

Amazon'da satış yapmak çocuk oyuncağı oluyor! Yeni özellik tanıtıldı

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Amazon Kindle bu olaydan sonra eski prestijine kavuşabilecek mi? Siz e-kitap okuyucu kullanıyor musunuz? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok değerli.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Amazon Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title