Haberler

ABD ve Huawei arası kızışıyor: Bitcoin ile rüşvet verilmiş!

Güncelleme:

ABD ile Huawei arasındaki krize yenisi daha eklendi! Adalet Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre Çinli casuslar, yetkililere rüşvet ödedi.

ABD, geçtiğimiz yıllarda Çin devleti ile doğrudan ilişki kurduğu gerekçesiyle Huawei'ye yaptırım uygulamaya başlamıştı. İki taraf arasındaki savaş rüzgarları, şimdiye kadar birçok alanda kendini gösterdi. Bugün ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Çinli iki memur, rüşvet ve casusluk yoluyla Çin merkezli bir telekomünikasyon şirketi için devam eden soruşturmayı engellemeye çalıştı.

ABD Adalet Bakanlığı, doğrudan herhangi bir isim açıklamasa da birçok haber kanalı söz konusu şirketin Huawei olduğunu doğruladı. Peki casuslar ne kadar rüşvet ödedi ve haberin detayları neler? Haberin ayrıntılarına hep birlikte göz atalım.

Çinli casuslardan ABD'li yetkililere 61.000 dolar rüşvet ödemesi!

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2017 yılından beri casuslukla suçlanan Çinli memurlar Huawei aleyhindeki davada bilgi almak için yetkililerle ilişki kurmaya başladı. İkili daha sonra ABD hükümeti tarafından çift taraflı casus olarak çalışmaya başladı. Hatta casuslar, davayla ilgili gizli bilgiler karşılığında ABD'li yetkililere toplamda 61.000 dolar Bitcoin ile rüşvet ödedi.

Adalet Bakanlığı, rüşvet ve casuslukla ilgili yaptığı açıklamalarda ulusal telekomünikasyon şirketinin adını paylaşmadı. Fakat CNN ve diğer haber kaynakları, ABD Adalet Bakanlığı'nın bahsettiği Çinli şirketin Huawei olduğunu doğruladı.

Petal Search nedir? Huawei arama motorunun detayları

Adalet Bakanlığı'nın konuyla ilgil yaptığı açıklama sırasında ABD Başsavcısı Merrick Garland, Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco ve ek olarak da FBI Direktörü Christopher Wray yer aldı. Ayrıca ek olarak da konuyla ilgili açıklama yapmadan önce basın toplantısının ulusal güvenlik meselesi olduğunu belirtti.

Teknoloji devi Huawei ise ABD 'nin rüşvet iddialarına karşılık henüz güncel konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Casuslukla suçlanan ikilinin suçlu bulunması durumunda 20 ila 60 yıl arasında hapis cezasına çarptırılacaklar.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Adalet Bakanlığı Huawei Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title